De gratis Tegelservice gaat weer rijden

Nieuws
Tegels uit de tuin!
Tegels uit de tuin! (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Veel steen zorgt ervoor dat regenwater niet goed wegloopt en maakt  de tuin en de stad warmer op zomerdagen. Groen verkoelt en neemt water op. Daarom wil de gemeente Amsterdam de stad groener maken. Amsterdammers die tegels verruilen voor groen, kunnen hun tegels gratis laten ophalen door de Tegelservice. Dus wip die tegels eruit en plant er wat groens voor in de plaats.

De tegels worden in april, mei, juni, september en oktober in elk stadsdeel gratis opgehaald. Op weerproof.nl is te vinden wanneer er in de buurt de tegels worden opgehaald.

NK Tegelwippen

Tussen 21 maart en 31 oktober doen veel gemeenten mee met het NK Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels verruilt voor groen, wint de Gouden Tegel. Amsterdam doet ook weer mee. In 2023 zijn er in Amsterdam bijna 250.000 tegels gewipt en hebben 840 Amsterdammers meegedaan met de Tegelservice. De bedoeling is om deze aantallen in 2024 overtreffen. Elke tegel die wordt opgehaald door de Tegelservice, telt mee voor de Amsterdamse score tijdens het NK Tegelwippen. Wacht dus niet langer en wip die tegels eruit.

Amsterdam Weerproof

Weerproof helpt met handige tips en inspirerende voorbeelden om de tuin groener te maken of het huis minder heet. Gemeente Amsterdam en Amsterdam Weerproof organiseren samen de Tegelservice.

Meer weten

Kijk op weerproof.nl/tegelservice of Amsterdam Weerproof.