Veel te doen in Nieuw-West

Nieuws
De extra grote stoffenmarkt op het Osdorpplein.
De extra grote stoffenmarkt op het Osdorpplein. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Meer weten over duurzaam wonen of over (duurzame) mode? Wil je lekker struinen op Koningsdag, tussen de lapjes stof of speuren in de natuur? Of heb je interesse in het werk van de veiligheidsdiensten? Het kan allemaal in Nieuw-West komende week.


Jouw huis van morgen

Heb je vragen over energiebesparing en woningverduurzaming? ‘Jouw huis van morgen’ gaat vrijdag 26 april van 13.00 tot 16.00 uur op Plein ’40-’45 in gesprek met Amsterdammers over duurzaam wonen, ongeacht hun woonsituatie. Duurzaamheidexperts en energiecoaches beantwoorden al je vragen over aardgasvrij, ventilatie, kleine maatregelen, isolatie, subsidies en meer.

Doevendansen

Tijdens het maandelijkse gesprek met bewoners, ondernemers en sleutelfiguren uit Nieuw-West, gepresenteerd door dagelijks bestuurder Sandra Doevendans en Najim el Yarchouhi, staat dit keer het onderwerp fashion centraal. Wat betekent dit voor jou? Volg je alle trends? Let je op waar je kleding vandaan komt? Reserveer via www.newmetropolis.amsterdam. Ook online te volgen. New Metropolis is gelegen aan de Burgemeester Rendorpstraat 1 in Slotermeer.

Koningsdag

‘Samen voor het Lambertus Zijlplein’ organiseert op zaterdag 27 april een gezellige kleedjesmarkt op het plein in Geuzenveld. Schuif tussen 9.00 en 16.00 uur aan met je kleedje of struin rond op zoek naar leuke spullen. Enkele regels: je kunt vanaf 8.30 uur je kleedje neerleggen, laat de ingang van de winkels vrij, verkoop geen eten en alcohol en neem je onverkochte spullen weer mee naar huis. Aan de Sloterweg in Sloten kun je deze Koningsdag tussen 11.30 en 14.00 uur genieten van de vrijmarkt en mooie prijzen winnen bij de wedstrijd wie het origineelste spel bedenkt en bij het ringsteken met fiets en pony. Er is gratis limonade voor de kinderen, een optreden van zanger Marcel en van de clown en er zijn optredens bij café restaurant Kerkzicht aan de Sloterweg 1209.

Meivakantie speurtocht

Kom in de meivakantie lekker speuren in de boomgaard van de Fruittuin van West en wordt verrast door wat je allemaal tegenkomt. Voor 1 euro schaf je een speurtocht aan, met na afloop een kleine beloning. De Fruittuin van West ligt aan de Tom Schreursweg 8 in Geuzenveld. Zie ook www.fruittuinvanwest.nl.

Stoffenmarkt

Zondag 28 april is er van 10.00 tot 16.30 uur op het Osdorpplein en aan Tussenmeer een stoffenmarkt. Met heel veel kramen vol met dameskledingstoffen, woondecoratielappen, modeaccessoires, fournituren, patronen en stoffen voor kinderkleren. En het is ook nog koopzondag in Osdorp (www.stoffenbeurs.nl).

Veiligheidsdag

Maandag 29 april wordt van 11.00 tot 17.00 uur op Plein ‘40-’45 door de gemeente en de politie een Veiligheidsdag georganiseerd. Maak kennis met de verschillende veiligheidsorganisaties die actief zijn in Geuzenveld en Slotermeer. Leer meer over hun werk en ontdek hoe zij jou kunnen helpen. Misschien vind je zelfs een nieuwe baan, want de politie is op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor veiligheid. Neem een momentje voor ontspanning in de pannakooi of geniet van heerlijke verse popcorn. Heb je altijd al een vraag willen stellen aan de Wensenambulance, handhaving, politie, straatcoaches, gebiedsmakelaar, forensische opsporing, buurtvaders, of wil je een politiepaard van dichtbij bekijken? Op de Veiligheidsdag op Plein ‘40-’45 is het allemaal mogelijk.