Wat te doen in Nieuw-West

Uitgaan
Het EECO-huisje aan de S.F. Van Ossstraat 1.
Het EECO-huisje aan de S.F. Van Ossstraat 1. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Samen maken we Nieuw-West is het motto van ons stadsdeel. En samen is er veel te doen! Komende week kun je samen op pad, samen de buurt schoonmaken, wandelen, fietsen en naar de film. Veel plezier!

Samen vuil prikken

Op vrijdag 19 april wordt er een grote prikactie georganiseerd in het Zuidwestkwadrant in Osdorp. Verschillende bewoners en organisaties, waaronder Eigenwijks, doen mee. Kom je ook? Van 14.00 tot 17.00 uur; met vanaf 16.00 uur een borrel! Verzamelen: De Wachter aan de Wolbrantskerkweg 54.

Samen (voor)lezen

Alweer voor de negende keer presenteert Stichting De Driehoek het literaire jaarboek voor Nieuw-West ‘Tussen Andreasplein en Zwarte Pad’ (ISBN978-94-90586-40-9/ € 13,90). Deze editie is 184 pagina’s dik en telt 28 auteurs en hun verhaal uit en over Nieuw-West. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij OBA Slotermeer op vrijdagavond 19 april om 17.30 uur lezen enkele auteurs voor. Met een muzikale bijdrage van Tuinstadliederen van Jan-Paul van Spaendonck en de presentatie van het eerste exemplaar aan cultuurwethouder Touria Meliani. Na afloop zijn er hapjes en drankjes, en kunt u het boek kopen. Meer informatie: www.driehoek.amsterdam.

Samen naar de film

De energieke senioren van ESAN gaan op zaterdag 20 april samen naar Cinema De Vlugt aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125 (Slotermeer) om daar Scrapper, een vader-dochterverhaal van Britse bodem, te bekijken. Aanvang: 10:30 uur. Een filmkaartje kost 12 euro (met 65+-pas 9,50 euro/met Stadspas groene stip 1 euro). Voor wie wil is er na afloop een lunch bij het Honk aan de Jan de Louterstraat (kosten 2 euro). Voor de lunch graag even aanmelden via 06 2300 5074/esan@energiekesenioren.nl. Meer activiteiten vind je op www.energiekesenioren.nl.

Samen wandelen

De energieke senioren van ESAN gaan zondag 21 april aan het eind van de ochtend wandelen. Dit keer is de wandeling door Natuurtuin De Wiedijk in Osdorp. Onder leiding van gids Edith Otten krijgen de wandelaars uitleg over deze groene oase, tevens vogelreservaat, in Nieuw-West en gaan ze op zoek naar de prachtig bloeiende daslook. Ze verzamelen om 11.00 uur bij het EECO-huisje aan de S.F. Van Ossstraat 1. Dit is bereikbaar met tramlijn 1 en 17/bus 369 en 63. Kosten: 2 euro. Aanmelden kan via esan@energiekesenioren.nl of 06 2300 5074. Meer weten: www.energiekesenioren.nl.

Samen een ommetje

Zondag 21 april kun je van 11.30 tot 14.00 uur meedoen aan het Lutkemeerommetje van Voedselpark en OBA Osdorp. Ze starten de 3,5 kilometer lange wandeling bij de bibliotheek aan het Osdorpplein en wandelen via stadsboerderij Osdorp naar zorgboerderij De Boterbloem. Daar hoort u over de geschiedenis van de Lutkemeerpolder en waarom deze laatste vruchtbare grond van Amsterdam bijna verdwijnt. Terug gaat iedereen op eigen gelegenheid (halte tram 1 en bus 63 zijn vlakbij). Aanmelden: www.redonsgroen.nl (zie de agenda).

Samen fietsen

Zondag 21 april om 13.30 uur kun je meefietsen met de tour ‘Vrouwen bouwen Nieuw-West’. Tijdens de wederopbouwperiode was architectuur en stedenbouw een echt mannenbolwerk. Er zijn zeker vrouwen die hebben bijgedragen in deze mannenbranche en prachtige ontwerpen hebben gerealiseerd. Fiets mee en ontdek wat vrouwen als Manon Peyrot, Koos Pot-Keegstra en Janneke Willemsen hebben gebouwd in Nieuw-West. Hoor wie zij waren, wat hun inbreng was en bekijk hun bijdragen. Tijdens deze fietstocht maak je kennis met tien verrassende projecten. Kom met de fiets om 13:30 uur naar het startpunt aan het pleintje aan de Sara Burgerhartstraat 1-3, hoek Wiltzanghlaan in Bos en Lommer. Het eindpunt is het Van Eesteren Museum aan de Burgemeester Rendorpstraat aan de Sloterplas. Koop vooraf een ticket via www.vaneesterenmuseum.nl (via de agenda onder ‘Zien & doen’).