Sportvrijwilliger in het Noorderpark

Algemeen
Sporten in het Noorderpark
Sporten in het Noorderpark (Foto: aangeleverd)

NOORD - Iedereen weet dat bewegen en sporten goed voor je is. Om daar plezier in te houden is het fijn om dit samen te doen, onder begeleiding van een sportleider die de activiteiten in en het park en daarbuiten op een juiste, veilige manier kan begeleiden. Daarom start Stichting Noorderpark vanaf 15 april een basiscursus voor sportvrijwilligers op vier zaterdagochtenden in april en mei. Deelname is gratis, wel zijn cursisten verplicht vijf compensatie-uren als sportvrijwilliger in te zetten bij diverse sportevenementen van Stichting Noorderpark.

Tijdens deze cursus LSR-1 (Leider Sportieve Recreatie niveau 1) leer je: - een spel of activiteit uitleggen volgens een stappenplan, - sport- en spelactiviteiten begeleiden, - assisteren bij opbouw van een spelprogramma, - de mogelijkheden van klein en groot sportmateriaal verkennen, - de belangrijkste punten van EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken).

De bijeenkomsten hebben plaats in het Noorderpark bij de Roze Tanker (tegenover Leeuwarderweg 80) op zaterdag 15 april en 13, 20, 27 mei 2023. Cursusleiders Rita Gemerts en Charly Olf leren je allerlei vaardigheden op het gebied van begeleiding van sport- en spelactiviteiten. Iedereen van 14 jaar en ouder kan meedoen met de cursus. Ook als je lichamelijke klachten hebt of je bent wat beperkt in bewegen, kun je meedoen.

Daarnaast heeft er op zaterdag 1 april een workshop EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken) plaats, bedoeld voor de huidige sportvrijwilligers en cursisten van LSR-1 Noorderpark. Je kunt hierbij kennis opdoen om veel voorkomende sportblessures op de juiste manier te behandelen, maar vooral leer je hoe je deze kunt voorkomen. Deelname is gratis.

Aanmelden voor de cursus LSR 1 en de workshop EHBSO kan bij Rita Gemerts, sportmanager Stichting Noorderpark via rita@noorderpark.nl of tel. 06-44300455.