Dit kun je thuis met je kinderen doen met Pasen

Algemeen
Wat is Pasen zonder het spelletje eieren zoeken?
Wat is Pasen zonder het spelletje eieren zoeken? (Foto: Adobe Stock)

Tekenen, kleuren, eieren zoeken of een middagje varen? De redactie van Rodi Media heeft een aantal leuke paasactiviteiten voor jou én je kinderen op een rijtje gezet. Dít is er allemaal in en rondom je huis te doen.

TOVER DE EETTAFEL OM EN SCHILDER EIEREN

Wat is Pasen zonder ontbijt? Juist, geen Pasen. Begin de dag dus met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt. Maak traditionele recepten zoals een omelet, mini quiches of een croque monsieur of ga creatief aan de slag en verras jezelf en je gezin. Denk eens aan een gepocheerd eitje op een bedje van avocado, een cracker met hüttenkäse, groene asperges en zwarte peper of een triffle met yoghurt, advocaat, stukjes cake en noten. Het oog wil ook wat, dus kleed het feestelijk aan. Maak een leuk paasmandje van geel karton waar de warme broodjes in kunnen, of creëer een leuk eierdopje.

Of je nou wel of niet naar buiten gaat, eieren schilderen mag sowieso niet ontbreken tijdens Pasen. Tover je eettafel na het ontbijt om tot een schildertafel, pak de kwasten en verf erbij. Aan de slag: wie schildert z’n eitje het mooist?

Kleuren en knutselen

Is jouw kind gek op tekenen en kleuren? Download dan één van de vele gratis kleurplaten in het paasthema die online te vinden zijn. Kijk eens op Topkleurplaat.nl of Kleurplatenenzo.nl. Wedden dat er iets leuks tussen zit?

Eieren zoeken

Wat is Pasen zonder eieren zoeken? Om het extra leuk te maken kun je naast chocolade-eieren ook verrassingseieren verstoppen. Maak er een wedstrijd van, zet de wekker en probeer binnen een minuut zoveel mogelijk eieren te vinden.

Eieren zoeken kan binnen en buiten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding