Het team van het Zomerfestival Egmond aan den Hoef, staand v.l.n.r. Joost van Dam, Ton Tervoort, Gijs de Waal en Hidde van der Pol, Gehurkt v.l.n.r. Kevin Beers, Menno Levering en Tom Valkering.
Het team van het Zomerfestival Egmond aan den Hoef, staand v.l.n.r. Joost van Dam, Ton Tervoort, Gijs de Waal en Hidde van der Pol, Gehurkt v.l.n.r. Kevin Beers, Menno Levering en Tom Valkering. (Foto: dredesign.nl © 2022)

Programma Zomerfestival Egmond ‘Kermis zonder Kroegen’

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Meerdere vriendengroepen hebben het idee geopperd om het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef voort te zetten. Doordat er geen horeca meer is in het dorp, was het onzeker of de van oudsher bekende “Hoever kermis” door zou kunnen gaan. Maar het evenement wordt voortgezet en verbeterd. De vrienden hebben de intentie om Zomerfestival Egmond de komende jaren te organiseren en zijn ervan overtuigd dat het een top festival gaat worden. Er zal voor iedereen genoeg te beleven zijn. Wat te denken van de Kortebaan Egmond harddraverij, een feesttent, de kermisattracties en de Bankoe Games. Dit alles begeleid door muziekoptredens van onder andere Bernard Karsten, Stef Horn, Bob en de Blue Band en nog vele anderen. Hieronder het volledige programma.

Donderdag 7 t/m zondag 10 juli 2022

De wel bekende kermisattracties van de familie Braak staan vanaf donderdag t/m zondag, elke dag vanaf 14.00 uur, weer langs het weiland aan de Slotweg.

Donderdag 7 juli - Kortebaandraverij

De Stichting de Hoef trapt af met de Kortebaan Egmond, waar de harddraverij vanaf 13.00 uur van start gaat. Inmiddels vanaf 2006 een ware traditie, die door vele liefhebbers uit de wijde omgeving wordt bezocht. Na de ongetwijfeld spannende finale zal niemand minder dan Bernard Karsten er tot 22.00 uur een groot feest van maken in de Slotweg bij het oude ‘Rode Hert’ voor de deur.

Vrijdag 8 juli - Speciale aandacht voor de Grote Vrijdagmiddagborrel

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur is iedereen van harte welkom om de week af te sluiten met een vrijdagmiddagborrel. ‘Men kan als bedrijf, vereniging of vriendengroep vooraf een tafel bestellen op het weiland bij de feesttent op de hoek Slotweg/Weg naar de Oude Veert’, aldus Ron Tervoort van de organisatie. Met muziek door de bekende zanger Stef Horn, die landelijke bekendheid kreeg door zijn deelname aan diverse televisieprogramma’s. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke dance music van diverse dj’s. Ook aan het eten is gedacht. Tijdens het hele weekend zijn er diverse foodtrucks aanwezig op het festivalterrein.

Zaterdag 9 juli - Bankoe Games en 80’s/90’s Party

Na de succesvolle eerste editie van de Bankoe Games, belooft de editie van 2022, mede door het hoge aantal inschrijvingen, een nog groter spektakel te worden. Het vindt allemaal plaats naast de feesttent op het weiland. Voor de deelnemers is de mogelijkheid om voorafgaand aan de Games deel te nemen aan het ‘Bankoe Ontbijt’ om 11.00 uur. Om 11.30 uur trapt Renate de Goede, bekend van de warming up tijdens de Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee, de Bankoe Games af zoals wij van haar gewend zijn. Er zijn diverse nieuwe uitdagende spellen geregeld. Deelnemen is leuk, maar de kijker zal zich zeker ook vermaken tijdens deze editie van de Bankoe Games. Direct na de Games, rond 16:00 uur, gaat de 80’s/90’s party van start met diverse bekende dj’s tot 23.00 uur. Dat betekent dansen tot je erbij neervalt! 

Zondag 10 juli - De muzikale afsluiter met optredens van eigen bodem

Deze zondag opent de feesttent om 13.00 uur met de Fjoertoeters, een enthousiaste groep leden van muziekvereniging Lamoraal van Egmont, die u laat genieten van hun aanstekelijke klanken. Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie of een drankje met heerlijke hapjes uit de Foodtrucks. Daarna komt de welbekende Egmondse damesband Just for Fun, deze dames laten u dansen en meezingen op bekende covers. De grote afsluiter tot 22.00 uur is Bob en de Blue Band. Tussendoor verwennen diverse dj’s ons met gezellige muziek.

Afbeelding
Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee Algemeen 1 okt, 10:52
Afbeelding
Big Band in Hoeve Overslot Algemeen 30 sep, 10:34
Afbeelding
Kunstmaand Wapen van Bergen Algemeen 30 sep, 10:21
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Gemeenteraad unaniem voor raadsbreed akkoord en drie nieuwe wethouders Algemeen 30 sep, 09:58
Afbeelding
Kunst bij Galerie De Kapberg Algemeen 30 sep, 07:39
Afbeelding
Eerste herfstwandeling 2 oktober in de Wimmenummerduinen Algemeen 29 sep, 16:37
Afbeelding
Film van de week Filmtheater Cinebergen Algemeen 29 sep, 15:34
Afbeelding
De juiste snaar geraakt Algemeen 29 sep, 13:55
Afbeelding
Expositie in alle zalen van Kranenburgh Algemeen 29 sep, 12:42
Afbeelding
Scooterrijder gewond in Egmond aan den Hoef 112-nieuws 29 sep, 12:34
Afbeelding
Wie kreeg er de afgelopen 77 jaar een gemeentelijke onderscheiding? Algemeen 29 sep, 11:32
Afbeelding
De Kinderboekenweek Column Kees de Bakker 29 sep, 10:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.