Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ranzijn en Hoep exposeren tijdens kunst10daagse

Algemeen

BERGEN - In het voormalig atelier van Leo Gestel exposeren Marry Ranzijn en Nanda Hoep tijdens de Kunst10daagse van Bergen.

Marry beeldhouwt figuratieve beelden in brons. Voor haar is de mens, in al zijn aspecten en emoties, de voortdurende bron van inspiratie. Daarbij gaat zij ervan uit dat een beeld geen kopie is van de mens maar een vertaling van deze emoties. Dit geeft haar de vrijheid om deze emoties en de prachtige vormen tot uiting te brengen, om het onzichtbare, zichtbaar te maken. Daarnaast probeert zij de grenzen op te zoeken, de balans, het ritme. Spanning in beweging… Veel mensen herkennen en ervaren de gevoelens die zij in haar werk weet te leggen en worden erdoor geraakt.

Ambacht

Het ambacht van bronsgieten is al duizenden jaren oud. Bronzen beelden zijn pure kunst en geven een exclusieve, kostbare uitstraling. Bovendien gaan de beelden eeuwen lang meer. Nanda Hoep is een wildlife-kunstenaar wiens werken zijn geëxposeerd in binnen- en buitenland. Haar werk maakt deel uit van vele (inter)nationale collecties en zij won diverse prijzen. Nanda Hoep schildert realistisch met olieverf, voornamelijk dierportretten en close-ups van bloemen. Haar schilderijen kenmerken zich door de rijke contrasten en opvallende composities. Door vele (semi) transparante lagen olieverf ontstaat een enorme diepte en levendigheid.

Nanda

Nanda probeert zichzelf te onderscheiden door meer te schilderen dan alleen een mooi beeld, maar tracht wilde dieren te schilderen als een levend wezen. Door deze benadering zijn haar schilderijen het resultaat van studie en onderzoek. Na veel onderzoek gaat zij zich verbonden voelen met het dier, waarna zij weet hoe het te schilderen. Dat is het moment waarop haar hart het overneemt van haar hoofd. De essentie van het dier is haar duidelijk en zij laat het voor zichzelf spreken. Als Nanda schildert, voelt zij zich vaak erg verbonden en soms, terwijl zij al die kleine haartjes schildert, voelt het alsof zij de schitterende vacht van het afgebeelde dier kan strelen.

Magie

Door haar persoonlijke visie is haar kunst expressiever dan klassiek realisme of fotografie. Dit komt door de tweede laag in de schilderijen: aan de ene kant een mooi, realistisch geschilderd beeld, aan de andere kant een sterke sentimentele waarde. Het moment waarop het oog van het geschilderde dier het oog van de toeschouwer ontmoet, is echt magisch!

Meer informatie over Nanda Hoep www.nandahoep.com en over Marry Ranzijn www.marryranzijn.nl. Tijdens de kunst10daagse vindt u Nanda Hoep en Marry Ranzijn op de Rode route nr. 28 In voormalig atelier Leo gestel, Sint Antoniusstraat 49, 1861 LD Bergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:55
Afbeelding
Aan tafel met.. eigenaren voormalig Stoomtram Station Egmond Algemeen 1 dec, 13:50
Afbeelding
Film van de Week: Rose Cultuur 1 dec, 13:04
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 15 maart 2023 Gastcolumns Duinstichting 1 dec, 12:04
Afbeelding
Fjoertoerbeesten in Egmond Algemeen 1 dec, 10:44
Afbeelding
Op safari van Groet naar Egmond-Binnen Algemeen 1 dec, 10:30
Afbeelding
Surprises voor kinderen uit de crisisnoodopvang Algemeen 1 dec, 10:27
Afbeelding
Crisisnoodopvang verhuist naar Enkhuizen Uit het college 1 dec, 10:17
Afbeelding
Frits David Zeiler markeert 250-jarig bestaan van korenmolen Kijkduin Algemeen 1 dec, 10:15
Afbeelding
Wijzigingen bezoekersregeling parkeren in gemeente Bergen Algemeen 30 nov, 11:25
Afbeelding
Kwartet Boi Akih met de Messiah in het Vredeskerkje Algemeen 30 nov, 11:17
Afbeelding
Warmte bij Postaanzee Algemeen 30 nov, 10:58
Afbeelding
Koorleden en kinderen gezocht voor kerstspel Algemeen 29 nov, 12:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.