Egmond Wandel Marathon 2023: de routes

Algemeen
Genieten van de routes en livemuziek
Genieten van de routes en livemuziek (Foto: Archief RM/ rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Ruim 9.300 fanatieke wandelaars starten komend weekend aan verrassende routes over het strand en door de duinen tijdens de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon. Het startpunt is bij Sporthal de Watertoren. Welke routes zijn er precies en hoe zien die eruit?

Op de voor iedereen gratis toegankelijke Wandel Expo wordt het hele weekend voor livemuziek gezorgd. Naast de grote grote belangstelling uit Nederland verschijnen ook veel Belgische, Duitse, Spaanse en Hongaarse wandelaars aan de start van dit winterse wandelevenement. Ruim 9.300 mensen gaan zaterdag en zondag al wandelend over routes van 10,5 of 21,1 kilometer de mooie natuur van Egmond aan Zee en omgeving ontdekken. Ruim 3.200 deelnemers doen dat twee dagen.

De routes

Kies je twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathonafstand, dan leg je de volledige Egmond Wandel Marathon af. Kies je beide dagen voor de 10,5, een kwart marathon, dan wandel je in totaal een halve marathon. Het parcours van beide afstanden loopt over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. Routes door een schitterend natuurgebied die ook een pittige uitdaging kunnen zijn door het mulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein. Er kan op zowel zaterdag als zondag voor de Noordroute, richting Bergen, en de Zuidroute, richting Castricum, worden ingeschreven. Deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon kunnen dus zelf kiezen op welke dag zij de Noord- of Zuidroute willen wandelen.


De routes - Egmondwandelmarathon.nl

Meer weten klik hier

De routes