Weersvoorspelling Bevrijdingsdag: dit wordt het weer op 5 mei (en 4 mei)

Nieuws
Bevrijdingsdag belooft een aardige dag te worden. Maar neem nog wel een paraplu mee, of gooi een poncho in je tas!
Bevrijdingsdag belooft een aardige dag te worden. Maar neem nog wel een paraplu mee, of gooi een poncho in je tas! (Foto: rodi.nl)

REGIO - Na een wisselvallige Koningsdag rijst natuurlijk nu de vraag: wat wordt het weer op Bevrijdingsdag? Wat is de weersvoorspelling voor 5 mei 2024, als diverse Bevrijdingsfestivals losbarsten? Wordt het poncho aan of zonnebril op? En wat doet het weer op 4 mei? Lees snel verder!

Nog een paar dagen voor Bevrijdingsdag, tijd om eens naar de weersvoorspelling voor 5 mei te kijken. 

Weer Bevrijdingsdag: goede temperatuur, zon en beetje regen

Volgens de experts moeten we - ondanks dat het deze dagen bijna zomers is - voor 5 mei geen al te hoge verwachtingen hebben. ‘Het wordt waarschijnlijk niet helemaal droog, de kans op een compleet droge dag is nu 40 procent’, aldus Weeronline in het laatste bericht.

Tegelijkertijd geven de meteorologen aan dat een kletsnatte dag ook niet in de lijn der verwachting ligt. ‘Er zijn flink wat droge momenten met zon’, aldus de weerexperts.

Temperatuur 5 mei

Oké, toch die poncho maar in de tas voor de zekerheid, dus. Maar kleed je ook vooral niet al te dik aan (laagjes zijn altijd goed!), want qua temperatuur zal het op Bevrijdingsdag tussen de 15 en 20 graden worden, voor de meesten toch een fijne temperatuur!

Weersvoorspelling Dodenherdenking 4 mei

Wat betreft het weer op 4 mei, Dodenherdenking, houden we het volgens de meteorologen waarschijnlijk wel droog, ook rond 20.00 uur, tijdens het stiltemoment. Dan schommelen de temperaturen nog tussen 13 en 17 graden, dus ook hier geldt: kleed je slim aan als je naar een van de herdenkingsmomenten buiten gaat.

Check op 4 en 5 mei zelf nog het actuele weerbericht om zeker te zijn dat je het niet koud of juist te warm gaat hebben - en het natuurlijk droog houdt. 

Bevrijdingsdag en het weer voorgaande jaren

Het weer op Bevrijdingsdag kan sterk variëren. Soms schijnt de zon, waardoor festiviteiten buiten kunnen plaatsvinden, terwijl andere jaren grijs en regenachtig zijn en vieringen waar mogelijk toch binnen worden gehouden. De laatste jaren zien we vaak wisselvallig weer, met zon en regen. Niet alleen april, maar ook mei deed op 5 mei vaak wat-ie zelf wil...

weer bevrijdingsdag weersvoorspelling 5 mei het weer 4 mei dodenherdenking temperatuur