Wat zijn de beste luxe auto’s van 2021?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Mogelijk wil je dit jaar graag een nieuwe luxe auto aanschaffen. Je zult dan natuurlijk wel flink wat geld moeten hebben op de bankrekening, maar als dit het geval is dan heb je geluk. In 2021 komen namelijk veel nieuwe luxe auto’s op de markt. De keuze is dus reuze! Eigenlijk kan dit wel een nadeel zijn, want zo wordt het lastig om te bepalen welk voertuig jij wilt aanschaffen. Ook bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering kan dit gebeuren. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je de auto zakelijk gaat gebruiken, anders zul je een particuliere goedkope autoverzekering moeten afsluiten. Het zou kunnen dat je autoverzekering geweigerd wordt, maar hopelijk gebeurt dit niet zodat je gewoon gebruik kunt maken van één van de onderstaande luxe auto’s. 

Rolls-Royce Ghost

Met de tweede generatie is de Ghost aanzienlijk geëvolueerd. Waar de mechanische onderbouwing van de Ghost ooit was aangepast van die van de BMW 7 Serie, deelt hij nu hetzelfde ‘Architecture of Luxury’-platform als de Rolls-Royce Cullinan en Phantom. Er zijn ook innovaties toegepast zoals Rolls-Royce’s massadempers voor de voorwielophanging en een actieve stabilisatorstang voor de achteras, die beide helpen om de rijkwaliteit van de Ghost nog beter te maken. Dit model van Rolls-Royce was ooit bedoeld voor de welgestelde coureur, wat duidelijk te zien is aan het dynamische karakter van de auto. Het rijdt bijvoorbeeld zeer licht, terwijl het ook nog eens erg wendbaar is. Hierdoor kun je de Rolls-Royce Ghost ook zeker gebruiken voor het dagelijkse gebruik. 

Range Rover SVAutobiography

Deze Range Rover met een lange wielbasis heeft een lange weg afgelegd als luxe auto sinds het ontstaan van de beroemde SUV waarop hij gebaseerd is. De moderne SVAutobiography is met de hand afgewerkt door de producent op een Special Operations basis nabij Coventry in Engeland. Ondertussen is dit model 5,2 meter lang en maar liefst 2,6 ton zwaar. De SVAutobiography werd bedacht om ten volle te profiteren van de embryonale markt voor super dure SUV’s en de hoge waardering die sommigen hebben voor het merk Range Rover, wat het behoorlijk effectief doet. Bij dit model kun je kiezen uit drie verschillende motoren: een viercilinder plug-in hybride benzinemotor, een benzine V-8 en een diesel V-8. 

Bentley Flying Spur

Bentley’s vierdeurs limousine uit de ‘Continental’-serie begon zijn moderne leven als de Continental Flying Spur in 2006, waarbij alleen het voorvoegsel werd geschrapt dat hem verbindt met de huidige tweedeurs GT van Crewe met zijn grootste modelrevisie tot nu toe in 2014. De Flying Spur is ondertussen in de derde generatie, wat duidelijk te zien is aan het meer gespierde ontwerp. Hiermee lijkt het duidelijk op de aantrekkelijke Continental GT coupé. Het maakt gebruik van vierwielbesturing en actieve stabilisatorstangen, terwijl dit model van Bentley echt een verbeterde grip, balans en besturing heeft gekregen door diverse aanpassingen van de producent. Daarnaast ziet de Flying Spur er natuurlijk geweldig uit, ook niet onbelangrijk.

Mercedes-Maybach S-Klasse

De Mercedes-Maybach S-Klasse is misschien wel de meest bijzondere auto ter wereld. Het is bovendien de moderne vaandeldrager van het superluxe merk Maybach van Daimler. Dit heeft natuurlijk onder meer te maken met het geweldige uiterlijk van dit model, maar het komt ook zeker door de prestaties op de weg van de S-Klasse. Deze auto is bijvoorbeeld de ontvanger van allerlei geavanceerde actieve vering- en rijhulpsystemen. Hierdoor rijdt dit voertuig van Mercedes-Maybach fantastisch en zeer verfijnd. De 603 pk sterke V12 met dubbele turbocompressor van het vlaggenschip van het S650 model is bovendien nauwelijks hoorbaar, wat ook echt een voordeel is van deze auto. Bovendien zit er veel ruimte in deze luxe vierwieler. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)