Winterexpositie Kop van WaZ: ‘Alles wat aandacht nodig heeft’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE  - “Alles wat aandacht nodig heeft”. Zo heet de winterexpositie in de Kunst OntmoetingsPlek van Wijk aan Zee. Het is een titel van deze tijd die haarfijn weergeeft hoe divers deze expositie van Christie Greeve, Annemiek Schmidt Crans en Marjolein van Haaften is.

Winterexpositie in Kop van WaZ

Waar Van Haaften voorheen collages maakte die het leven in coronatijdperk weerspiegelden, verrast zij ons ditmaal met houtskoolwerken en zwart-wit collages. 

Houtskoolwerk

Vooral de bomen van haar houtskoolwerk hebben een prachtig surrealistische uitstraling waarin takken op vervormde handen lijken, die op een positieve manier doen denken aan Hannah Höch in haar dadaïstische periode.

Schmidt Crans exposeert zeefdrukken van wijlen Dirk, een hond, als onderdeel van het Dirkje Museum. Deze unieke werken zijn vervaardigd op A4 bladen over Madrid, waar Dirk is geweest. In de zeefdrukken blikt Dirk, een zwarte hond, staand in gras, terug naar de kijker. Hij is speels, afwachtend, staart vrolijk zwierend omhoog. Kenmerkend voor het werk van Schmidt Crans is de aandacht voor achtergrond, ambiance en uitstraling.

Schmidt Crans exposeert zeefdrukken van wijlen Dirk, een hond, als onderdeel van het Dirkje Museum

Bijna als tegenhanger van deze strakke werken, brengt Christie Greeve kleur in het leven met haar bollen en ballen die zo kenmerkend zijn voor elke decembermaand. 

Ook bij Greeve zit er, echter, een diepere gedachte achter met haar bol van de Aarde. Aan de ene kant floreert de natuur weelderig, terwijl aan de andere kant het brakke zichtbaar is van waar de mens heeft huisgehouden. 

Haar haakwerk is weergaloos, fleurig, kleurig, en begeleid met een boodschap voor onder de kerstboom.

Opening

De opening van “Alles wat aandacht nodig heeft” is op zaterdag 3 december vanaf 17.00 uur en zal opgeluisterd worden door een voordracht van de dichter Vanya Sin van Egmond, wiens werk ritmisch, strak en met onderkoelde humor is verweven.

De expositie loopt tot eind januari 2023. De Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH in Wijk aan Zee. Kunstenaars: Marjolein van Haaften, Annemiek Schmidt Crans, Christie Greeve.

Afbeelding
Afbeelding