Populariteit lokale kerstpakketten met streekproducten

Algemeen
Kerstpakketten met streekproducten.
Kerstpakketten met streekproducten. (Foto: )

 Wij worden ons alsmaar bewuster van het belang van duurzaamheid. En met de stijgende belangstelling naar maatschappelijk verantwoord ondernemen, brengen steeds meer bedrijven duurzaam ondernemen in de praktijk. Eén manier voor bedrijven om deze waarde uit te dragen naar hun personeel is met lokale kerstpakketten. En net na de zomervakantie, stromen de bestellingen voor lokale kerstpakketten al binnen. Wij spraken enkele medewerkers van grote kerstpakketten leveranciers over deze nieuwe trend.

Duurzaamheid en MVO

“Wij merken dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar een kerstpakket dat past bij hun bedrijfswaarden. Wij krijgen dan ook steeds vaker bestellingen binnen voor duurzame kerstpakketten”, vertelt Guusje van Kerstpakketten Expert. 

Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een groeiend aantal bedrijven wil een bijdrage leveren aan een schonere wereld, een beter milieu, mensenrechten, een gezonde economie en andere maatschappelijke belangen. Deze bedrijfswaarden moeten natuurlijk ook uitgedragen worden naar het personeel. Pas als het personeel zich bewust is van de waarden en doelen van hun organisatie, kan er verandering plaatsvinden. En een leuke manier om dat bewustzijn te vergroten onder werknemers is met een duurzaam kerstpakket. 

Lokale kerstpakketten met streekproducten

Guusje van Kerstpakketten Expert biedt bedrijven daarom verschillende soorten kerstpakketten die duurzaamheid als thema hebben. Een bijzonder duurzaam thema is het lokale kerstpakket. Lokale kerstpakketten zien wij bij steeds meer kerstpakketten leveranciers tussen het assortiment staan. En volgens de medewerkers die wij spraken, zijn er al een aantal bestellingen met lokale kerstpakketten binnen voor de kerst van 2022. 

Ook Renske van Kerstpakketten Pro verkoopt lokale kerstpakketten met streekproducten. Deze kerstpakketten zijn vaak gevuld met streekproducten zoals lokale kazen, lokale koekjes en stroopwafels. Maar ook non-foodartikelen worden voor deze kerstpakketten ingekocht bij lokale bedrijven. “De streekproducten zijn natuurlijk leuk”, vertelt Renske, “maar vooral het inkopen bij lokale boeren en bedrijven is erg belangrijk. Door in de buurt in te kopen, hoeven de producten geen lange reis af te leggen. Dat is natuurlijk beter voor het milieu. En met lokale kerstpakketten kunnen onze klanten daarnaast ook lokale boeren en kleine bedrijven steunen.”

Met lokale kerstpakketten kunnen bedrijven die duurzaam ondernemen belangrijk vinden dus een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de lokale economie. En de streekproducten zijn een leuke extra voor de ontvangers van de kerstpakketten. Het is dus niet gek dat vooral deze duurzame kerstpakketten hoog in de belangstelling staan in 2022. 

Tips voor het kiezen van een kerstpakket 

Het lijkt misschien wat vroeg, maar werkgevers zijn al massaal kerstpakketten aan het bestellen. De leveranciers van kerstpakketten zijn daardoor in september al druk bezig met het verwerken van deze bestellingen. Wij vroegen hen of ze nog tips hadden voor werkgevers die nu aan het zoeken zijn naar een kerstpakket. 

Fleur van Kerstpakkettentip raadt werkgevers aan om verschillende aanbieders te vergelijken en showrooms te bezoeken. “Vooral als je op zoek bent naar een lokaal kerstpakket is het een goed idee om eens naar een showroom te gaan. Daar kun je dan de artikelen en kerstpakketten zien. Wij merken dat onze klanten het leuk vinden om de lokale producten te komen bekijken en te horen waar de artikelen vandaan komen.”

Guusje, Fleur en Renske geven hun klanten ten slotte ook de adviezen om op tijd te bestellen en rekening te houden met duurdere kerstpakketten. “Helaas hebben wij ook te maken met hogere productkosten en verzendingskosten”, vertelt Renske, “waardoor de kerstpakketten dit jaar duurder zullen zijn.” En met de personeelstekorten in het transport en bij de inpakcentrales, kan het lastig worden om de kerstpakketten op tijd te leveren. Daarom raden kerstpakketten leveranciers in Nederland hun klanten aan om ruim op tijd hun bestellingen te plaatsen. 

(Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie)