Knuffeldieren spreekuur groot succes

Nieuws
Dierenarts Marjolein maakt de knuffeldieren weer beter.
Dierenarts Marjolein maakt de knuffeldieren weer beter. (Foto: Rodi Media)

CASTRICUM - Het knuffeldieren spreekuur van Dierenkliniek Castricum was 4 oktober, op dierendag, een groot succes. Ruim 60 knuffels zijn weer beter gemaakt door de dierenartsen met de goede assistentie van de kinderen. 

Gebroken pootjes, afgescheurde oortjes en zelfs een afgevallen oog. De dierenartsen konden gelukkig alle dieren weer beter maken. Met een injectie vol liefdesmedicijn, een kleurrijk verbandje en veel geknuffel, konden de kinderen met een gerust hart hun knuffels weer mee naar huis nemen.

Beleving

Voor de ingang stond een dierenambulance waar de kinderen en hun ouders uitleg bij kregen van de vrijwilligers. Ook de operatiekamer en de röntgenkamer waren toegankelijk. Wie het wilde, mocht een loodschort passen in de röntgenkamer en in de operatiekamer mochten de kinderen met een hartslagmonitor op hun vinger hun eigen hartslag op het scherm bekijken. Met een diploma, een zakje snoepjes en een medaille gingen de kinderen vol indrukken weer naar huis. Het team van de dierenkliniek en de vrijwilligers kijken terug op een geslaagde middag van het jaarlijkse knuffeldierenspreekuur.