Koningsdag in gemeente Castricum 2024: dit is er te doen!

Nieuws
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in de gemeente Castricum.
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in de gemeente Castricum. (Foto: Adobe Stock)

CASTRICUM – Wat is er in Castricum te doen op Koningsdag 2024? We vertellen het je in dit artikel!

Op 27 april vieren we weer de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. De Koning mag dit jaar 57 kaarsjes uitblazen en viert zijn verjaardag dit jaar in Emmen samen met zijn gezin en leden van de Koninklijke familie.

Dit is er op Koningsdag 2024 in Castricum te doen:

  • Tip 1: Vrijmarkt op ’t Bakkerspleintje in Castricum
  • Tip 2: Interactieve puzzeltocht ‘Koningsrit’ in Limmen
  • Tip 3: Live optreden van de band GEFLIPT in Akersloot
  • Tip 4: Live muziek van DJ Alberto, zangeres Ivon van Hattem-Tongeren en zanger Sjoerd Boswijk en zangeres Gerdie bij ’t Kombof op De Woude

Vrijmarkt op ‘t Bakkerspleintje

Ook dichtbij huis zijn tal van activiteiten te beleven. Het koperensemble Reveille opent traditiegetrouw 09.00 uur Koningsdag in Castricum met een reveille vanaf de toren van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat in Castricum. Op ’t Bakkerspleintje staat ook dit jaar weer de gemoedelijke vrijmarkt. Heb je genoeg van het struinen over de markt? Dan kun de Koningsdag in Castricum nog feestelijk afsluiten met een Oranjebittertje in Bakkum waar er van 16.00 tot 23.00 uur live muziek is op het Horecaplein.

Vrijmarkt in Bakkum

Ook dit jaar is er weer een gezellige vrijmarkt in Bakkum op de Bakkumerstraat, Van der Mijleweg en Van Oldebarneveldweg. Ook voor de kinderen is er volop vermaak met een draaimolen, suikerspinkraam en een demonstratie van de brandweer. Voor Restaurant Hotel Fase Fier kun je vanaf 13.00 uur genieten van een optreden van de Barnbees.


Ook dit jaar kun je weer op zoek naar leuke koopjes op de vrijmarkt in Bakkum. (Foto: aangeleverd)

Koningsdag Akersloot 2024

Ook voor Akersloot staat er weer een gevarieerd programma klaar. Je kunt de dag goed beginnen met een wandeltocht in de omgeving. Na het wandelen kun je de leukste hebbedingen scoren op de kleedjesmarkt. Vervolgens kun je naar de mooiste versierde fietsen kijken tijdens de versierde fietstocht.

Ook de jongste gezinsleden hoeven zich niet te vervelen. Maak een ritje op een lieve pony, leef je uit op een springkussen, test je geluk in de loterij of doe mee aan kinderspelletjes.

De feestdag wordt afgesloten met een optreden van liveband GEFLIPT om 16.00 uur.

Oranjedag in Limmen

Het Oranjefeest in Limmen staat garant voor een vol programma met vele activiteiten voor jong en oud. Ook in Limmen is er een vrijmarkt speciaal voor kinderen in het park aan de Vuurbaak. Verkoop je oude speelgoed en scoor misschien andere leuke koopjes.

Na de vrijmarkt is het tijd voor de Koningsrit, een interactieve puzzeltocht van ongeveer 10 kilometer. Het startpunt is ook de Vuurbaak, hier kun je een routebeschrijving ophalen. De tocht is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, deelnemers ouder dan 12 jaar betalen 1 euro.

Versier je fiets zo creatief mogelijk en doe mee met de wedstrijd ‘de mooist versierde kinderfiets’ (voor kinderen tot en met 12 jaar).

Rond de klok van 12.00 uur kunnen de kinderen genieten van pannenkoeken en gratis limonade. Daarnaast zijn er diverse eetstands en een bar geopend voor andere versnaperingen.

Zijn je kinderen nog niet moe? Dan kunnen zij zich nog uitleven op klimtoestellen, springkussens en andere attracties.

Koningsdag op De Woude

Ook op de Woude is het feest met live muziek van DJ Alberto, zangeres Ivon van Hattem-Tongeren en zanger Sjoerd Boswijk en zangeres Gerdie bij ’t Kombof. Dit belooft een gezellige dag te worden met de perfecte mix van feestelijke sfeer en heerlijke muziek

De gemeente Castricum is klaar voor Koningsdag 2024! Jij ook?