Sinterklaasintocht in Castricum en Limmen

Uit
Sinterklaas kijkt uit naar de traditionele intocht in Castricum en het feest in Limmen.
Sinterklaas kijkt uit naar de traditionele intocht in Castricum en het feest in Limmen. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM / AKERSLOOT / LIMMEN - Komende zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Nederland. Tenminste, als pietje smeerpoets het roer van de pakjesboot heeft weten te repareren. 

Hopelijk lukt het met hulp van de andere pieten. Dan kan de Sint deze dag ook naar Castricum komen. Op zondag is hij in Akersloot en Limmen te vinden. 

Castricum

De Sinterklaasintocht begint om 13.30 uur bij Geesterduin. Om 14.00 vertrekt Sinterklaas met de pieten voor een rondrit door het dorpshart. Om 15.00 komt hij bij de Pancratiuskerk, waar Sint en de pieten een voorstelling geven voor de ouders en kinderen die een kaartje hebben. De kaartverkoop is inmiddels gesloten. Sinterklaas kijkt er erg naar uit om alle kinderen uit Castricum te zien en te begroeten de intocht! 

Akersloot

De volgende dag vaart hij nog een stukje verder richting Akersloot. Zondag om 12.00 komt hij aan bij de Jachthaven aankomt. Vandaar een rijtoer door het dorp via Julianaweg, Raadhuisweg, Wagnerlaan en Churchillplein naar de kerk. Hier schenkt hij aandacht aan de kinderen en begroet hij de burgemeester.

Limmen

Om 14.00 uur zal hij met de pieten per schip aanmeren in de haven van ’t Stet. Burgemeester Toon Mans zal De Sint ontvangen. Vervolgens is er een korte optocht door het dorp onder begeleiding van Harmonie Excelsior. Daarna is het feest in sporthal De Enterij, waar de Grote Pietenband zorgt voor spektakel. Iedereen is welkom van (ongeveer) 15.00 tot 16.00 uur.

Bakkerspleintje

Na die twee dagen intensief aan het werk te zijn geweest, kan Sinterklaas wel wat rust gebruiken. Dat vindt hij op het Bakkerspleintje in Castricum. Hier is zijn slaap- en werkkamer ingericht. Met de neus tegen de etalageruit zal je hem zien liggen en waarschijnlijk snurken in zijn riante bedstee. Hier worden cadeautjes klaargemaakt voor de huisbezoeken. Ook zullen er vele festiviteiten plaatsvinden met de geweldige inzet van Sinterklaas en de Creatieve Wieven. Graag tot ziens op het Bakkerspleintje!