Meesterlijk Mero

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

“Aan eerlijke producten moet je niet tornen”, vindt Ronald Inklaar, die samen met Jessica Hoogendijk visrestaurant Mero op de kop van Eerste Haven runt. En dat die woorden heilig zijn blijkt al snel als een proeverij van voorgerechten op tafel komt. Op houtsnippers van Jack Daniels vaten gerookte zalm met een mayonaise van mierikswortel, een perfect bereide tonijn tataki en een gegrilde witte gamba  met een citroenmayonaise.  Een meesterlijk begin van de avond.

Door Tanja Verkaik

DEN HAAG - Gastheer Ronald Inklaar is vinoloog en serveert bij iedere gang een bijpassende wijn. De Dashwood van Marlborough uit Nieuw-Zeeland met accenten van vlierbes en citroen is een goed begin. Daar willen mijn gast Ardou en ik ook wel een paar flessen van in de koelkast. Als tussengerecht serveert Inklaar, die al elf jaar eigenaar is van Mero, een huisgemaakte kreeftenbisque met Hollandse garnalen. Een rijke, volle bisque: aanrader. Inklaar zette eerder Spijs op in Scheveningen. Mero is in totaal al 31 jaar een begrip in Scheveningen en trekt klanten uit de hele regio en is erg populair onder Duitse toeristen, vertelt Bilal die al enkele jaren in de bediening werkt van het modern en fris ingerichte restaurant. We drinken een heerlijke chardonnay van Saint Vérain met vanille tinten bij het hoofdgerecht: zeebaarsfilet met roseval aardappeltjes, rode kool met rozijnen en gegrilde asperges in een beurre blanc saus met cantharellen. Prachtig gebalanceerd gerecht. Van de dessertkaart gaat ons hart harder kloppen. We proeven een paar toppers: hazelnoottiramisu, de crème brûlée en een warm chocoladetaartje gevuld met Belgische chocolade van Callebout geserveerd met crumble, amandelschilders, nogatine, citroenpoeder en ingelegd fruit. “Ik word geliquideerd als ik die ooit van de kaart haal”, vertelt Inklaar met een grote glimlach. En we geven deze klanten geen ongelijk. Gerechten die zó goed zijn, moet je altijd op de kaart laten staan. Gek op vis en mooie gerechten? Mero mag je niet missen. Tijdens de kerstdagen serveert Mero voor 55 euro een viergangen kerstmenu.

Contact

Adres: Vissershavenweg 61e. Reserveer een tafel via 070-3523600, www.merovis.nl