Woon je in Den Haag en heb je geen geld voor dubbelglas? Doe dan mee met deze pilot!

Algemeen
Het folie is eenvoudig aan te brengen.
Het folie is eenvoudig aan te brengen. (Foto: Duurzaam Den Haag)

Door ramen van enkelglas gaat veel warmte verloren. Echter, niet iedereen kan ze vervangen door goed isolerende ramen. Stichting Duurzaam Den Haag en TNO in Den Haag lanceren daarom de pilot raamisolatie, waarbij drie tijdelijke oplossingen worden geboden voor isolatie van enkelglas. 

De drie manieren die door TNO zijn bedacht, passen bij verschillende soorten en groottes van ramen. “Met een föhn en een schaar kan je aan de slag! De voorzetramen bevatten raamfolie, wat binnen een paar minuten föhnen strak trekt. Daarna ziet het eruit als een mooi doorzichtig raam”, legt Reinder Boon van Duurzaam Den Haag uit. “Met het voorzetraam voor je raam wordt er rond de 50% minder warmte verloren.”

Ik heb enkel glas, energierekening baart me zorgen.

Julian Sirre woont in het Bezuidenhout. Hij heeft zich al aangemeld voor de pilot. “Ik huur een doorzonflat en de verhuurder wil geen dubbelglas plaatsen. Helaas heb ik weinig vermogen, dus de aankomende energierekening baart mij zorgen. Dit zou mij ongelofelijk helpen.” Ook woningeigenaren voor wie het financieel niet haalbaar is om hun ramen van enkelglas te vervangen door goed isolerende HR++ glas, kunnen zich aanmelden.

Aanmelden

Aanmelden kan via opduurzaamdenhaag.nl/pilot-raamisolatie. Hierna volgt een korte training in oktober waarna de deelnemers de isolatiematerialen ontvangen. Stichting Duurzaam Den Haag roept ook mensen op om zich te melden als vrijwilliger voor dit project. Zij gaan helpen bij het plaatsen van het isolatiemateriaal bij bewoners die dit zelf niet kunnen. Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger kan tot 30 september 2022. Er is plek voor 100 deelnemers. Mocht er veel aanmeldingen zijn, dan wordt gekeken of de pilot kan worden uitgebreid.