19.000 huishoudens in Laak krijgen toegang tot supersnel internet

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

19.000 huishoudens in Laakkwartier worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel. Daarmee krijgen ze toegang tot supersnel internet. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf januari 2023 hiervan gebruik maken. 

De 19.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken: Rivierenbuurt, Huygenspark, Laakhaven, Laakkwartier-Oost en Noordpolderbuurt. De werkzaamheden zijn onder leiding van Open Dutch Fiber gestart. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Den Haag is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/denhaag

Nog meer wijken

Een speciale uitrolplanning en een getekende overeenkomst tussen de gemeente Den Haag, Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN gaan ervoor zorgen dat in de tweede helft van 2023 alle huishoudens in Den Haag zijn voorzien van glasvezel. Zo hebben ook Open Dutch Fiber en T-Mobile de ambitie om de komende jaren door heel Den Haag veel huishoudens op glasvezel aan te sluiten. Beide partijen hebben recent aangekondigd de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt, een gedeelte van Regentessekwartier en een gedeelte van het Centrum te gaan voorzien van glasvezel. T-Mobile biedt ook al glasvezel aan in de wijken Loosduinen en Segbroek samen met Primevest.

Voortrekkersrol

T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 500.000 huishoudens aangekondigd. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Mooi dat we deze stap in Den Haag zetten”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Den Haag neemt een voortrekkersrol in de uitrol van glasvezel. Het proces van de uitrol wordt met de recent getekende overeenkomst aanzienlijk versneld in de hofstad. Ik ben trots dat wij daar met deze aankondiging weer een bijdrage aan kunnen leveren.”

Thuiswerken en zorg op afstand

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen “Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”