Gemeente Den Haag start campagne om nieuwe handhavers te werven: ‘Ze zijn broodnodig’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Den Haag zit dringend verlegen om nieuwe handhavers. Momenteel zijn er ongeveer 40 vacatures. Om hier iets aan te doen is een nieuwe campagne gelanceerd. Wervingsposters, berichten op sociale media en voorlichtingsbijeenkomsten moeten nieuwe mensen aantrekken. Wethouder Anne Mulder gaf woensdag op het Haagse stadhuis het startsein voor de nieuwe campagne.

Wethouder Anne Mulder vindt dat handhavers een ontzettend belangrijke rol vervullen in de stad. “Ze zorgen dat onze stad veilig en leefbaar blijft. Momenteel is de uitstroom van handhavers helaas hoger dan de instroom. Met de nieuwe wervingscampagne denken we hier verandering in te gaan brengen.’’

Mbo-opleiding

De wervingscampagne voor handhavers richt zich voornamelijk op zogeheten zij-instromers. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die al een opleiding hebben afgerond en nu zoeken naar een nieuwe uitdaging als handhaver. Ze volgen op kosten van de gemeente Den Haag een mbo-3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid. Deze opleiding bestaat uit maximaal 2 dagen per week naar school en de overige dagen het vak in de praktijk leren. De opleiding is gemaakt door mboRijnland in samenwerking met de gemeente Den Haag en is de eerste in zijn soort in Nederland.

Geen dag is hier hetzelfde

‘’Den Haag is een fantastische stad om voor te werken, als handhaver is geen dag hier hetzelfde en zijn er veel mogelijkheden. Ik hoop daarom dat we binnenkort veel nieuwe collega’s kunnen verwelkomen want ze zijn broodnodig’’, aldus wethouder Anne Mulder.

Afbeelding