Laadpalen in Den Haag: de locaties op een rij

Auto
Waar staan de laadpalen in Den Haag?
Waar staan de laadpalen in Den Haag? (Foto: Adobe Stock)

DEN HAAG - Steeds meer inwoners van Den Haag stappen over op elektrische (of hybride) voertuigen. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Er staan momenteel liefst 5.529 laadpalen in Den Haag! Maar waar staan de laadpalen in Den Haag? We zetten de locaties overzichtelijk voor je op een rij.

Locaties laadpalen in Den Haag

In Den Haag zijn er genoeg laadpalen te vinden voor elektrische auto’s. Maar waar staan de laadpalen in Den Haag precies? Nou, bijvoorbeeld op deze locaties:

  • Museumkwartier
  • Zeeheldenkwartier
  • Willemspark
  • Regentessekwartier
  • Bloemenbuurt

Via de handige kaart hieronder (van Oplaadpalen.nl) kun je in één oogopslag zien welke laadpalen in Den Haag nog beschikbaar zijn.


Ook slim: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Nederland voorloper

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s, met meer dan 3200 snellaadpunten, volgens de ANWB. Hoewel Frankrijk en Duitsland nog verder vooroplopen, heeft België bijvoorbeeld maar 800 laadpalen. Nederland doet het dus relatief goed. 

Maar ook Den Haag zelf is ontzettend vooruitstrevend: eerder vond je de meeste laadpalen in de gemeente Den Haag! En voor de Hagenaar kost een laadpaal niet veel: alleen in Overijssel betaal je nog minder. Het is dus best slim om je eens in laadpalen in Den Haag te verdiepen!

Laadpaal aanvragen Den Haag

Als je een openbare laadpaal bij jou in de buurt wilt laten plaatsen, vraag dan een oplaadpunt Den Haag aan via de website van MRA-elektrisch. 

Een laadpaal in Den Haag aanvragen kun je ook bij de gemeente doen, aangezien deze hard werkt aan het uitbreiden van het laadpalennetwerk in Den Haag. Vraag je een laadpaal aan in Den Haag? Dan zijn dit de stappen die de gemeente zet tot het vergeven van laadpalen in Den Haag:

  • De gemeente kijkt of er voldoende laadcapaciteit is binnen 200 meter van je huis of werkplek.
  • ... en checkt of je in Den Haag woont
  • ... en zelf een elektrische auto hebt (of er een least)
  • Als er niet genoeg capaciteit is, onderzoekt de gemeente manieren om dit uit te breiden, zoals het creëren van extra laadvakken bij bestaande oplaadpalen of het plaatsen van nieuwe palen.
  • Iedereen, of je nu een bewoner bent of op bezoek komt, kan gebruikmaken van de oplaadpalen.

    *Let op: Je kunt een openbare laadpaal of extra parkeervak aanvragen als je geen privéparkeerplek hebt. De gemeente kan dit verifiëren voordat toestemming wordt gegeven.