Tong Tong Fair in 2024 terug in mei én op Malieveld

Cultuur
In 2024 vindt de Tong Tong Fair weer op het Malieveld plaats, en niet in augustus/september zoals in 2023, maar in mei.
In 2024 vindt de Tong Tong Fair weer op het Malieveld plaats, en niet in augustus/september zoals in 2023, maar in mei. (Foto: Henriette Guest)

De organisatie van de Tong Tong Fair maakt op 29 november bekend dat de Tong Tong Fair in 2024 van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni weer - eenmalig - terecht kan op het Malieveld in Den Haag. Het Malieveld is een vertrouwde plek voor het culturele Indische evenement. Dat het daar weer kan plaatsvinden is dankzij een toezegging van Staatsbosbeheer.

Omdat er in die tien dagen geen popconcert op de kalender staat, is er plaats voor de Tong Tong Fair, laat Siem Boon, directeur Tong Tong Fair weten. Alle standhouders zijn woensdag van dit heuglijke nieuws op de hoogte gesteld. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop voor de Tong Tong Fair 2024 zal binnenkort bekend worden gemaakt op de website www.tongtongfair.nl.

Gemengde gevoelens

De organisatie van de Tong Tong Fair keek met gemengde gevoelens terug op de afgelopen 63e editie, die plaatsvond van 31 augustus 2023 tot en met 10 september 2023. De langdurige hittegolf en concurrentie met andere evenementen in september drukten de bezoekerscijfers. De grootste impact had de blokkade en demonstratie van Extinction Rebellion gedurende het laatste weekend van de Tong Tong Fair. In 2023 bezochten 55.000 belangstellenden het Indische evenement. Voor een plek in mei 2025 en daarna gaan de besprekingen door. Het streven is de datum en de locatie voor 2025 op de 64e Tong Tong Fair bekend te maken.

Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar (1959). Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een food event, een cultureel festival en een internationale beurs met Aziatische ondernemers die — exclusief voor de Tong Tong Fair — naar Nederland reizen.