10 jaar Europese School Den Haag gevierd met onthulling van bijzonder kunstwerk

Nieuws
Burgemeester Jan van Zanen ontvangt het eerste exemplaar van het jubileumboek.
Burgemeester Jan van Zanen ontvangt het eerste exemplaar van het jubileumboek. (Foto: Ray van Zessen)

De Europese School in Den Haag bestaat tien jaar. Dit werd donderdagavond 15 juni gevierd met onder meer de onthulling van een bijzonder kunstwerk. Maar ook met de ondertekening van een verlengde accreditatie. Burgemeester Jan van Zanen was bij de viering aanwezig. 

Het kunstwerk is gecreëerd door alle kinderen van de school. Het symboliseert het succes van het onderwijsmodel van de Europese School Den Haag, waar taal, cultuur en verbondenheid samenkomen, en waar kinderen vanuit heel Europa een thuishaven vinden. 

Accreditatie

Daarnaast ontving de Europese School Den Haag haar vernieuwde accreditatie als officiële type 2 Europese School ontvangen. Deze erkenning bevestigt de hoge kwaliteit van het onderwijs dat de school biedt aan basis- en middelbare scholieren.

Veel kinderen van expats werkzaam voor gerenommeerde Europese agentschappen zoals ESA, EMA, EPO, Europol en Eurojust gaan naar deze school. Ze krijgen meertalig en multicultureel onderwijs zodat kinderen die met hun ouders meeverhuizen overal hun (school)loopbaan eenvoudig kunnen voortzetten. 

Hoogtepunt

Directeur Frans van de Kerkhof, die na 8 jaar afscheid zal nemen, vindt het vieren van dit jubileum een absoluut hoogtepunt. “Vooral omdat ik dit heb kunnen delen met mijn geweldige collega’s. Onze leraren en ondersteunend personeel - zij vormen het hart van onze organisatie. Samen hebben we een inspirerende leeromgeving gecreëerd waarin elke leerling zich thuis kan voelen en zich kan ontwikkelen.” 

Hij benadrukt verder het succes van het onderwijs waarin de rijkdom van verschillende talen en culturen wordt omarmd en een inclusieve en stimulerende (leer)omgeving voor kinderen gecreëerd.

Tijdens de viering waren er vooraanstaande gasten, waaronder vertegenwoordigers van Europese agentschappen en invloedrijke politici aanwezig.