Jubileum-kunstroute 65-jarig bestaan Mariahoeve

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Ralp Këmena)

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de wijk Mariahoeve, lanceert Stroom Den Haag op 20 december een nieuwe kunstroute op de website: BuitenkunstDenHaag.nl oftewel BKDH.nl. Het is een fietstocht die je laat ervaren hoe Mariahoeve, een van de belangrijkste wederopbouwwijken in Nederland, is opgebouwd en welke rol de kunst daarbij speelt. 

De route kun je online op je smartphone volgen of gratis downloaden om zelf te printen. Speciaal voor het jubileum is de route ook gedrukt als gratis plattegrond af te halen bij het kantoor van het Wijkberaad Mariahoeve, de bibliotheek in Haagse Hout, de VVV op het Centraal Station en bij Stroom Den Haag. Ga eropuit met de feestdagen en verken je eigen stad!

De Haagse wijk Mariahoeve is meer dan 30 buitenkunstwerken rijk. De kunst op de schoolpleinen nog niet meegeteld. De beelden zijn grotendeels ontstaan door de zogenoemde percentageregeling. In 1951 bestemde de rijksoverheid namelijk 1 tot 1,5% van de bouwsom van nieuwbouw voor kunstopdrachten. Zo hielpen ze kunstenaars aan werk en kregen stad en inwoners er fraaie kunst voor terug.

Nieuwsgierig naar meer kunst in Mariahoeve en de rest van de stad? Kijk dan op BKDH.nl.