Dit is het programma van Pride The Hague 2024

Nieuws
In 2018 was er voor het laatste een Pride in Den Haag.
In 2018 was er voor het laatste een Pride in Den Haag. (Foto: Archief)

Op 17, 18 en 19 mei 2024 wordt de Pride The Hague, georganiseerd. Het evenement voor LHBTIQA+ acceptatie en emancipatie werd voor het laatst in 2018 in de Hofstad gehouden.

Het thema van Pride The Hague is dit jaar ‘Sharing Stories’. 

De werkgroep Pride van COC Haaglanden organiseert 4 publieksevenementen, waarvan de Pride Walk op zaterdag 18 mei 2024 de belangrijkste is. Daarnaast coördineren ze activiteiten die ingaan op relevante thema’s voor queer personen. Pride The Hague biedt de queer community in Den Haag de kans elkaar te ontmoeten op feesten en bijeenkomsten voor diverse doelgroepen.

Vrijdag 17 mei: Pride Opening

Het weekend start op vrijdagavond met een openingsprogramma. Hier wordt inhoudelijk ingegaan op een aantal actuele thema’s binnen de community, zoals zichtbaarheid en veiligheid in de stad. Daarnaast zijn er een aantal optredens en is er ruimte voor de Haagse Queer organisaties om zich te laten zien.

Zaterdag 18 mei: Pride Walk en feest

Op zaterdagmiddag is er de traditionele Pride Walk. Er wordt net als in voorgaande edities, in een kleurrijke stoet door Den Haag gelopen. Startend op de Koekamp en onder andere langs het Vredespaleis. De Walk wordt afgesloten met een spetterend feest. 

Zondag 19 mei: Pride brunch voor ouderen en jongeren

Het programma wordt zondag afgesloten met een Pride Brunch, gericht op ouderen en jongeren. Het doel van deze bijeenkomst is om ouderen en jongeren met elkaar te verbinden door het delen van verhalen. 

Aanvullend programma

COC Haaglanden heeft het initiatief genomen voor de Pride The Hague, maar daarnaast zijn er diverse andere organisaties in de stad die evenementen organiseren in het kader van de Pride. Zie voor een volledig programma https://pridethehague.nl/.