Man (43) en vrouw (39) aangehouden in onderzoek naar drugslab in Den Helder

112-nieuws
Afbeelding
(Foto:Inter Visual Studio / Marco de Wit)

DEN HELDER - De politie heeft vrijdag 2 februari 2024, in het onderzoek naar het synthetische drugslab aan de Marsdiepstraat in Den Helder, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat om een 43-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Den Helder. Hun rol wordt verder onderzocht.

Bericht van Politie.nl

Drugslab Den Helder

Dinsdagmiddag 30 januari rond 15.30 uur deed de politie, naar aanleiding van een tip, een instap bij het bedrijfspand aan de Marsdiepstraat. Bij binnentreden ontdekte de politie een in werking zijnde synthetisch drugslab. In het pand werd meer dan 100 kilo MDMA aangetroffen. Ook bevonden zich in het pand ruim 200 liter MDMA-houdende vloeistoffen. Het drugslab is ontmanteld en de aanwezige spullen zijn na de vondst ontmanteld, afgevoerd en vernietigd.

Tijdens het aantreffen van het drugslab, werd al een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij zit vast.

Vermoed jij een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in bedrijfspanden, boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heb jij het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.