Tweede editie Noorderhavenloop in Julianadorp

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - SV Noordkop Atletiek organiseert zondag 12 mei (Moederdag) samen met Woonzorgpark Noorderhaven/’s Heerenloo, SV Sportlust en Rotary Club Den Helder de tweede editie van de Noorderhavenloop. Eigenlijk is dit sport- en bewegen evenement veel meer dan een loop, het moet een gezellige beweegdag zijn op dit mooie park met voor ieder wat wils. 

Deze loop is ook bedoeld om de verbinding te zoeken van de omgeving met de bewoners van dit park. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de verschillende elementen van deze dag. Er kan gekozen worden uit wandelen: 4, 8 en 14 km, een hardloopwedstrijd voor jeugd over 1 km, en voor volwassenen over 5 en 10 km. Daarnaast is er een gezelligheids-/gezinsloop van 1 km waaraan iedereen kan deelnemen, met en zonder beperking, zowel hardlopen als wandelend bijvoorbeeld als gezin, in kleine groepen, in een rolstoel, wandelwagen, framerunnend, op (duo)fiets of skelter. 

Opblaasattracties

Met name voor de jeugd is er een groot speelveld opgezet met velerlei opblaasattracties. Op dit veld zet de Rotary Club Den Helder een foodtruck neer waar diverse soorten snacks verkrijgbaar zijn. De officiële opening van de dag is om 11.00 uur met de gezelligheids-/gezinsloop van 1 km. 

Programma

Het gehele programma is als volgt: 09.00  uur: start wandeltocht van 14 km (deze gaat ook verder buiten het park) (€5). 10.00 uur: start van de wandeltocht van de 4 en 8 km ( binnen het park en doet alle bakens (de 12 kunstwerken) aan) (€5). 11.00 uur: officiële opening en start van de gezelligheids-/gezinsloop van 1 km (gratis). 11.30 uur: start van de 10 km parkloop wedstrijd (€5 ). 11.40 uur: kidsrun 1 km voor de leeftijdsgroepen 7-8, 9-10 en 11-12 jr (gratis). 12.00 uur: start 5km parkloop wedstrijd (€5 ). Het speelplein is doorlopend open tot 13.00 uur (gratis). Het gehele programma eindigt om 13.00 uur. Als herinnering aan deze dag wordt wederom, en met instemming van de kunstenaar, aan alle deelnemende kinderen tot en met 12 jaar en cliënten van het woonzorgpark na afloop van elk onderdeel een mooie medaille uitgereikt waarop één van de bakens van het park staat afgebeeld. Volwassenen die prijsstellen op een herinneringsmedaille kunnen dit bij inschrijven aangeven, hiervoor wordt €3,50 gevraagd. Inschrijven via inschrijven.nl kan tot en met 8 mei, op de dag zelf kan er inschreven worden vanaf 09.30 uur tot een kwartier voor de start. 

Fiets

De organisatie wil zoveel mogelijk mensen stimuleren op de fiets te komen, er is een groot grasveld beschikbaar achter de sporthal dicht bij het evenemententerrein. Voor auto’s is er parkeergelegenheid aan de zuidzijde van het park bij ingang aan de Callantsoogervaart. Met de inkomsten uit deze dag wordt een goed doel gesponsord bij ’s Heerenloo. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de Stimuleringsbijdrage uit het Sportakkoord Den Helder. Zie ook de website van SV Noordkop Atletiek.