Brassica wervelt door Cool met ‘Catch Me If You Can’

Cultuur
Brassica vloog met 'Catch Me If You Can' opnieuw naar grote hoogten.
Brassica vloog met 'Catch Me If You Can' opnieuw naar grote hoogten. (Foto: MusicalNieuws/ Monique Hoffmann)

HEERHUGOWAARD - Een heerlijke meeslepend verhaal vol humor en avontuur, een talentvolle en bevlogen cast en een swingende American Swing-band onder leiding van Gerbrand van Kolck: alle ingrediënten waren daar om van de musical ‘Catch Me If You Can’ van Brassica Musicals een grootse triomf te maken. En een triomf dat werd het! Het spelplezier spatte er zondagmiddag 14 april van af in de Rodi Media-zaal van Cool kunst en cultuur!

Brassica mag officieel dan een amateurgezelschap zijn, de voorstellingen van de Heerhugowaardse musicalvereniging hebben een professionele allure. Decors, kostuums en aankleding; alles regelt Brassica zelf en alles is altijd tot in de puntjes verzorgd. Dat was bij ‘Catch Me If You Can’ geen uitzondering. Cool was in luchthavenstijl aangekleed en dus geheel in de sfeer van de meest cruciale scène van deze musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2002 met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. De ‘Leo’ en ‘Tom’ van dienst waren Melwin Moeskops en Leon Mulder in de rollen van meesteroplichter Frank Abagnale Jr. en de volhardende FBI-agent Carl Hanratty, die hem op de hielen zit maar hem maar niet te pakken krijgt omdat zijn doelwit zich telkens voordoet als iemand anders. 

Knipoog

Met charme, overtuigingskracht en een stevige knipoog richting het publiek pakt Moeskops net als Frank Abagnale Jr. iedereen in. Want wie kan een man in uniform nou weerstaan? Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat, omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. Moeskops zingt bovendien makkelijk en soepel en maakte met name met het laatste nummer flinke indruk. Mulder was perfect gecast als Hanratty, de uitgebluste maar doortastende FBI-agent die zijn prooi niet loslaat. Ook de bijrollen werden goed ingevuld en wat zang en dans betreft stond het als een huis. De muzikanten die Van Kolck had meegebracht stonden voor de verandering eens volop in de spotlights, die ze absoluut verdienen. Mede dankzij de swingende 60’s soundtrack ging menig bezoeker na afloop zingend en dansend weer de deur uit! Brassica en regisseur Ineke de Geus kunnen trots zijn op zichzelf: ook deze keer pakte hun gedurfde keuze voor een onbekendere musical fantastisch uit.

‘Made in Dagenham’

Traditiegetrouw kondigde Brassica in haar programmaboekje aan welke musical volgend jaar op de rol staat. In 2025 zet de Heerhugowaardse musicalvereniging ‘Made in Dagenham’ op de planken. Opnieuw een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de jaren ‘60, waarin vrouwelijke werknemers van de Ford-fabriek ten strijde trekken voor gelijke beloning wanneer zij ontdekken dat hun mannelijke collega’s meer betaald krijgen dan zij. Wederom een veelbelovende titel voor Brassica!

Kijk ook eens op www.brassicamusicals.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding