'Peter Pan' triomf voor Kids with Attitude

Nieuws
Ronja Kalkman en Lucas Lasonder schitteren op het podium van Theater de Beun. (foto Dennis Philipi)
Ronja Kalkman en Lucas Lasonder schitteren op het podium van Theater de Beun. (foto Dennis Philipi) rodi.nl

HEILOO - De Heerhugowaardse kindertheaterschool Kids with Attitude bracht zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 juni in Theater De Beun in Heiloo de musical 'Peter Pan' op de planken. Het werd een grote triomf voor de jonge talentjes, die allemaal hun beste beentje voorzetten en de zaal inpakten met hun charmante vertolkingen.

Met name de tienjarige Lucas Lasonder in de rol van Peter Pan en de negenjarige Ronja Kalkman als Wendy waren overtuigend in hun rollen en droegen met gemak de complete productie op hun ranke schouders. Zwaardvechten, dansen, zingen; het leek de piepjonge sterren geen enkele moeite te kosten. Maar ook de meer melancholieke kant van hun personages brachten ze vol overtuiging. Ondersteund door de dansers van dansschool We Entertain in de rollen van piraten en zeemeerminnen, en de volwassen acteurs Mathijs Kuiper (vader Liefje en Kapitein Haak), Dylan Heyn (Smie) en Denise Gähler (moeder Liefje, tevens verantwoordelijk voor de choreografie) wisten de musicalleerlingen van regisseur en artistiek leider Ruben Rijnveld het publiek zonder enige moeite in te pakken. Dankzij de schitterende, uit Amerika afkomstige achtergrondprojecties kwam het verhaal over het jongetje dat nooit groot wil worden nog sterker tot leven en de sfeervolle muziek van de Engelsman Piers Chater Robinson maakte het geheel af.

Abeltje
Kids with Attitude is een uitstekende leerschool voor jong musicaltalent; niet voor niks hebben leerlingen Senna van de Wateren en Robine Maas inmiddels hoofdrollen te pakken in de landelijke producties 'Kruistocht in Spijkerbroek' en 'Was getekend: Annie M.G. Schmidt'. Voor 2019 heeft Rijnveld helemaal zelf een musicalbewerking gemaakt van 'Abeltje'. Ook in die musical zijn de hoofdrollen voor Lucas en Ronja.