'Trots dat dit is gelukt' - Verbouwd hertenkamp feestelijk heropend

Nieuws
Belangstellenden en genodigden lieten zich rondleiden om het vernieuwde hertenkamp te bekijken. (aangeleverde foto)
Belangstellenden en genodigden lieten zich rondleiden om het vernieuwde hertenkamp te bekijken. (aangeleverde foto) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Tijdens een feestelijke open stal heeft de stichting Vrienden van het Hertenkamp het gloednieuwe hertenkamp in gebruik genomen. “Wat ben ik blij dat dit stukje historisch Heerhugowaard is behouden”, sprak de enthousiaste voorzitter van de stichting, Kees Tesselaar.

De gemeente was voornemens om het hertenkamp en kinderboerderij De Bongelaar samen te voegen. Buurtgenoten zagen dat niet zitten en richtten stichting Vrienden van het Hertenkamp op, met als doel het behoud van het hertenkamp op de huidige locatie aan de Dreef. “We zijn er trots op dat dit is gelukt”, aldus Tesselaar. Na een periode van ruim twee jaar constructief overleg tussen de gemeente en de stichting is besloten het hertenkamp op te knappen. De stichting was verantwoordelijk voor de verbouwing en regelt in de toekomst tevens het onderhoud. “Wij hebben voor een periode van minimaal twintig jaar het recht van opstal op het dierenverblijf. De toekomst van het hertenkamp is hiermee voor de komende twee decennia gewaarborgd.”

Benefietavond

Tesselaar sprak zijn dank uit naar de organisaties die een financiële duit in het zakje hebben gedaan om de verbouwing van het hertenkamp mogelijk te maken: stichting Nut, gemeente Heerhugowaard, Rabobank Alkmaar e.o., Junior Kamer Heerhugowaard, Bot Bouw en het Bot Waarderingsfonds. Bewoners van de Sportlaan schonken gezamenlijk 866 euro ‘startgeld’ en tijdens een benefietavond in grand café De Heeren werd ruim 8.600 euro opgehaald. Tiny Steur, weduwe van de vorig jaar overleden West-Friese cabaretier Cor Steur, deed een persoonlijke gift die zo gewaardeerd werd, dat ze werd uitgenodigd om de officiële openingshandeling van de open stal te verrichten. Wethouder John Does verzorgde, met het aanzetten van de fontein, de opening van het hertenkamp zelf.

Groot onderhoud

De herten komen in na de zomervakantie naar hun vernieuwde verblijf; of de pauw van oud-burgemeester Han ter Heegde ook meekomt is nog niet helemaal duidelijk. Samen met cliënten van Esdégé-Reigersdaal verzorgt de stichting Vrienden van het Hertenkamp tweemaal per jaar groot onderhoud, zodat het park er mooi uit blijft zien. Tesselaar: “De eerste data zijn reeds gepland: zaterdag 3 november en 1 mei. Vrijwilligers zijn van harte welkom om mee te helpen!”