Leerlingen Horizon College verzorgen paasbrunch voor ouderen Stad van de Zon

Nieuws
Leerlingen van het Horizon College verzorgden een smakelijke brunch voor de senioren uit de Stad van de Zon.
Leerlingen van het Horizon College verzorgden een smakelijke brunch voor de senioren uit de Stad van de Zon. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De paasdagen staan bij velen voor gezelligheid, zoals met de hele familie aanschuiven bij een feestelijk gedekte tafel. Men kijkt met zijn allen al vooruit naar de zomer en heeft het over de aankomende vakantie. Voor veel ouderen en alleenstaanden is dit echter niet vanzelf sprekend. Die zitten, net als alle andere dagen, alleen thuis.

Dit moet toch anders kunnen, dachten een paar actieve ouderen in de wijk Stad van de Zon. Het is dezelfde groep die iedere donderdag met succes een gezellige spel- en praatmiddag organiseert in Brasserie de Zon. Deze ouderen hebben donderdag 6 april een geweldig paasfeest mogen beleven. “De dag begon met een vers kopje koffie en iets lekkers erbij”, blikt Carla Zuurbier terug. “Daarna volgde uitleg over het verloop van de dag. Vervolgens kon er genoten worden van een uitgebreide brunch. Leerlingen van het Horizon College afdeling Facilitaire Dienstverlening waren bereid de brunch voor ons te verzorgen. Het was hartverwarmend om te zien hoe enthousiast deze studenten de taak van de bereiding van de brunch en de bediening op zich namen.”

Vervolgens werden de hersenen gekraakt in de kennisquiz ‘Hoe goed kent u de gemeente Dijk en Waard?’. Carla: “Nadat de winnaar bekend was gemaakt, werd er natuurlijk nagepraat over de vragen. Sommigen hebben er zelfs nog iets van opgestoken!” Daarna was er sjoelen, keezen, klaverjassen en andere kaartspelletjes, onder het genot van een drankje, hapje en gevulde eitjes. Rond 17.00 uur was het de hoogste tijd en werd een ieder bedankt voor zijn gezelligheid. Alle aanwezigen gingen naar huis met een vrolijk paaspresentje.

Dit paasfeest is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning van Stichting Bewoners Initiatieven Dijk en Waard (BIDW), Snackbar Family Stad van de Zon, de Lekkere BAKR Jos Rood, opticien Johan Griffioen, Toed tandartspraktijk Stad van de Zon, Brasserie Stad van de Zon en het Horizon College. De organisatie en de aanwezige ouderen zijn deze ondernemers zeer dankbaar voor hun gulle giften.

“Ons doel is de Stad van de Zon voor iedereen een stukje leuker te maken”, vertelt Tilly van Wijnbergen, net als Carla één van de organisatoren. “Als we na deze dag de ouderen met een tevreden glimlach naar huis zien gaan weten we dat we weer een stapje dichter bij ons doel zijn gekomen.”