FOTO’S

Cool Vriendenavond: veelzijdig voorproefje op jubileumseizoen

Nieuws
CCR-tributeband The Fortunate Sons openden de avond.
CCR-tributeband The Fortunate Sons openden de avond. (Foto: AGHeeremansPhotography)

HEERHUGOWAARD - Het is inmiddels een traditie: de Vrienden van Cool kunst en cultuur worden, zodra het theaterprogramma van het komende seizoen bekend is, getrakteerd op een feestelijke avond in de Rodi Media-zaal. Dan krijgen ze alvast een voorproefje van wat er in het komende seizoen allemaal te zien, te horen en te beleven is in Cool.

Woensdag 7 juni kreeg de Vriendenavond een extra feestelijk tintje. Cool bestaat aankomend seizoen namelijk 15 jaar en dus werd er uitgepakt met liefst vier previews van uiteenlopende acts die in het seizoen 2023-2024 in het theater te zien zijn. Of eigenlijk vijf, als je cabaretière en actrice Mylène d’Anjou meetelt die de avond op geestige wijze aan elkaar praatte. Achtereenvolgens lichtten tributeband The Fortunate Sons, de neoklassieke pianist Joshua Aaron, komisch talent Boban Benjamin Braspenning en Autumn Nights-musicalsterren Sanne den Besten en David van den Tempel een tipje van de sluier op van hun allernieuwste voorstelling. 

Brassica

Sanne en David kregen daarbij muzikale ondersteuning van een zevenkoppig koor van Brassica, de Heerhugowaardse musicalvereniging die met de voorstelling in Cool in het nieuwe seizoen eveneens aansluiten bij Autumn Nights. Drumdocent Dirkjan de Koning maakte het publiek met een geïmproviseerde percussieworkshop enthousiast voor het educatieaanbod van Cool.


Terugkeer

Het meest bijzondere moment van de avond was de terugkeer van Lineke Kortekaas. De directrice van Cool kreeg aan het begin van dit jaar een hersenbloeding en werkt hard aan haar herstel. Dankzij veel oefeningen en therapieën heeft ze zulke goede stappen kunnen maken, dat ze inmiddels voorzichtig weer begonnen is met werken. Na de zomer wil ze haar werkzaamheden verder proberen uit te breiden, stapje voor stapje. “Maar dat ik hier sta om u allemaal weer te mogen ontmoeten, is natuurlijk fantastisch”, sprak ze de Vrienden toe, voordat zij zich konden laten onderdompelen in al het mooie dat Cool komend seizoen te bieden heeft.

Reserveren

De nieuwe theater- en educatiebrochure wordt deze week verspreid. Ook kun je alle informatie vinden op de vernieuwde website www.coolkunstencultuur.nl. Vrienden kunnen nu al tickets boeken, alle andere theaterliefhebbers kunnen dat vanaf donderdag 15 juni 12.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding