Viering Internationale Vrouwendag Dijk en Waard

Nieuws
De Internationale Vrouwendag wordt dit jaar gevierd in de Binding
De Internationale Vrouwendag wordt dit jaar gevierd in de Binding (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Vanwege de verhuizing van Wonen Plus Welzijn uit de Anbouw, heeft de werkgroep een andere, maar prachtige locatie weten vast te leggen: de Binding te Zuid-Scharwoude. Dankzij de medewerking van de gemeente kunnen zij daar de Internationale Vrouwendag vieren op vrijdag 8 maart.

De Internationale Vrouwendag wordt gevierd over de hele wereld. De dag waarop vrouwen uit de hele wereld solidair zijn met elkaar, opkomen voor hun rechten en hun positie in de maatschappij. Ook dit jaar denkt MET mee om verschillende vrouwengroepen uit Dijk en Waard te betrekken bij de Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘stille armoede’. De inleidingen worden gedaan door Carla Danenberg ervaringsdeskundige van de voedselbank/budgetcoach en Karin van der Vliet, raadslid en buurtmoeder. Stellingen over dit thema zullen worden besproken met een aantal groepen vrouwen, onder leiding van een tafeldame. Als u hierover wilt meepraten kunt u zich aansluiten bij een van deze groepen. Burgemeester Maarten Poorter zal de officiële opening verrichten van deze dag. De uitkomst van de stellingen zal worden samengevat door oud-wethouder Annette Groot. 

Narges Mohammadi

Amnesty International zal in de middag en avond aanwezig zijn om te wijzen op de mogelijkheid om ter plaatse de petitie te ondertekenen voor de onmiddellijke vrijlating van Narges Mohammadi. Narges Mohammadi is een voorvechter voor vrouwen- en mensenrechten in Iran. Ze kreeg dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede, maar kon de prijs niet in ontvangst nemen. Ze werd veroordeeld tot 154 zweepslagen en bijna 13 jaar gevangenisstraf, en zit vast in de beruchte Evin-gevangenis.

Sponsors

Vele plaatselijke winkeliers uit Dijk en Waard zijn ieder jaar bereid tot sponsoring. Mede door hen en door sponsoring van de Gemeente, WPW, FNV, KVG, PvdA, SP en de Stichting Lief Langedijk kan de middag en avond gratis worden aangeboden aan alle vrouwen die komen. Daarnaast is er een team van vrouwen die meehelpt om de zaal aan te kleden, hapjes te maken en te zorgen voor een drankje. Zij doen dit al vele jaren en telkens mag de organisatie weer een beroep op hen doen. De avond staat in het teken van een muzikaal intermezzo. Zangeres Sandra Mooij brengt liedjes ten gehore, die ook kunnen worden meegezongen.

Programma

Middag vanaf 13.30, inloop 13.00 uur. Avond vanaf 19.30, inloop 19.00 uur. Locatie in de Binding, Zuid-Scharwoude. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via 06-57974972.