Verrassende elementen bij tiende editie Cityrun Heerhugowaard

Nieuws
Justin van der Leest: 'De tiende editie van de Cityrun krijgt een feestelijk tintje en dat zullen de toeschouwers en deelnemers zeker gaan merken.'
Justin van der Leest: 'De tiende editie van de Cityrun krijgt een feestelijk tintje en dat zullen de toeschouwers en deelnemers zeker gaan merken.' (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard staat Goede Vrijdag 29 maart volledig in het teken van het jaarlijks terugkerende hardloopfestijn Cityrun bij Night. Dit jaar viert het evenement een jubileum, want voor de tiende keer zullen duizenden lopers aan de start verschijnen. De organisatie, Junior Chamber International (JCI) afdeling Heerhugowaard, is er klaar voor en heeft nog een aantal verrassingen in petto.

“Wat dat precies is, daar kunnen we nog niet verder over uitweiden”, vertelt Justin van der Leest, namens JCI voorzitter van de Cityrun. “Deze tiende editie krijgt een feestelijk tintje en dat zullen de toeschouwers en deelnemers die dag zeker gaan merken.” Vorig jaar kwamen ruim 2.300 lopers aan de start van het evenement, dat traditiegetrouw begint met de Blosse Kidsrun voor de jeugd, met afstanden van 600 of 1.000 meter. Daarna gaan de lopers voor de 10 kilometer van start en tot slot is het de beurt aan de deelnemers aan de 5 kilometer. Het evenement, met start en finish aan het Stadsplein, is zeer geschikt voor ambitieuze hardlopers.

Businessrun

Ook dit jaar is er weer de Rodi Businessrun, waarbij bedrijventeams met elkaar strijden om de eer. Na afloop kunnen ze gezellig napraten met een borrel in de speciale Rodi Business Lounge bij Cool kunst en cultuur, om vervolgens de dag passend af te sluiten tijdens het gezellige Blarenbal bij Wonders. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf lopers.

Inschrijving

“Inschrijven voor deze tiende editie is nog steeds mogelijk”, vertelt Justin. “Tot 6 maart kunnen deelnemers zich aanmelden; zij krijgen dan hun startbewijs thuisgestuurd. Daarna volgt nog een extra inschrijfweek, maar dan moeten de sporters hun startbewijs persoonlijk afhalen bij atletiekvereniging Hera op sportpark De Vork in Heerhugowaard.’’ Er wordt gebruikgemaakt van een tijdwaarnemingssysteem via een chip, waardoor iedere deelnemer na afloop zijn tijd ontvangt.

Vrijwilligers

Bij een evenement zo groot als de Cityrun is de veiligheid enorm belangrijk en daar zorgen onder meer de verkeersregelaars voor. Maar de organisatie is ook op andere gebieden afhankelijk van vrijwilligers. Justin: “Als er nog mensen zijn die zich graag willen inzetten als vrijwilliger, dan zijn die van harte welkom. We kunnen alle hulp gebruiken. Er zijn er op 29 maart honderd vrijwilligers nodig en op dit moment hebben we vijftig enthousiaste mensen die zich hebben aangemeld, maar dat zijn er dus nog te weinig. Er moeten veel dingen worden geregeld en als er mensen zijn die ons willen helpen, dan kunnen zij dat via www.heerhugowaardcityrun.nl laten weten. We zijn iedereen bij voorbaat erg dankbaar voor hun steun.’’

Hoofdsponsors

Een cityrun zonder inbreng van sponsors is bijna onmogelijk. “In NH1816 en Veldsink-Van ’t Riet hebben wij twee fijne en loyale hoofdsponsors gevonden, die zich hebben gecommitteerd voor een periode van drie jaar. Hoe fantastisch is dat?! We zijn beide ondernemingen daar heel dankbaar voor. Omdat dit het derde jaar is, zijn we voor volgend jaar op zoek naar nieuwe hoofdsponsors. Er is misschien al een kandidaat, maar een gedeeld hoofdsponsorschap is ook welkom. Ook alle andere sponsors zijn wij zeer dankbaar voor hun ondersteuning.’’

Goede doelen

Nog zo’n mooie traditie: de opbrengst van de Heerhugowaard Cityrun komt ten goede aan een of meerdere lokale goede doelen, die de leden van JCI en de beide hoofdsponsors aanwijzen. Dit jaar koos JCI voor het Zeekadetkorps Heerhugowaard. NH1816 en Veldsink van ’t Riet hebben WarmThuis in Oterleek naar voren geschoven. Beide goede doelen kunnen na afloop van het evenement rekenen op een mooie financiële bijdrage, waarmee ze langgekoesterde wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Blarenbal

De organisatie verwacht weer veel publiek langs het parcours. Helemaal bij de allerkleinsten waar ouders, opa’s en oma’s hun kind of kleinkind luidkeels en enthousiast aanmoedigen. Hier is ook winnen niet het uitgangspunt, maar juist het meedoen. Justin: “Na alle runs is tijd voor ontspanning en dat gebeurt natuurlijk bij Wonders met het traditionele Blarenbal. We hopen natuurlijk op mooie weersomstandigheden en dat iedereen maar weer mag genieten van deze feestelijke tiende editie van de Cityrun.’’

Meer informatie over de Cityrun en inschrijven voor een van de runs kan via www.heerhugowaardcityrun.nl.