Hulp van studenten bij belastingaangifte in de bibliotheek

Nieuws
Bibliotheek en studenten helpen bij je in maart en april bij de belastingaangifte
Bibliotheek en studenten helpen bij je in maart en april bij de belastingaangifte (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte via de computer? Zit je met vragen en zou je graag willen dat een expert meekijkt voor je op de verzendknop drukt? Of ben je net voor jezelf begonnen en kun je wel wat hulp gebruiken? In maart en april kun je in de bibliotheken in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk terecht voor ondersteuning. 

In Alkmaar wordt de hulp bij de aangifte 2023 verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar en Mee & de Wering. In Heerhugowaard en Langedijk staan diezelfde studenten klaar en is ook MET Welzijn Heerhugowaard aanwezig. De hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Heb je vragen of twijfel je aan de juiste aanpak, dan is er ondersteuning aanwezig die jou met raad en daad bijstaat. Dit alles gebeurt op een computer van de bibliotheek in een ruimte in de bibliotheek.

Studenten Hogeschool Inholland

De ondersteuning wordt verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland onder het motto ‘De regio als klaslokaal’. De studenten doen de opleiding Accountancy of Finance & Control, en worden bijgestaan door hun opleiders. De studenten doen de nodige ervaring op en verdienen met hun inzet ook studiepunten.

Bibliotheek Heerhugowaard

De studenten van Hogeschool Inholland staan samen met MET Welzijn Dijk en Waard maandag 11, 18 en 25 maart en 22 april van 14.00 tot 18.00 uur klaar om te helpen met de belastingaangifte.

Bibliotheek Langedijk

In de bibliotheek in Langedijk helpen de studenten dinsdag 12, 19 en 26 maart en 23 april van 14.00 tot 18.00 uur. Ook in Langedijk is MET Welzijn aanwezig ter ondersteuning. 

Wat heb je nodig?

De hulp is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem je administratie en een werkende DigiD inlog mee. Je kunt je alleen nog maar inloggen met DigiD via een SMS-code of de DigiD app. Het is belangrijk dat je dit vooraf geregeld hebt. De bibliotheek biedt hulp bij DigiD bij haar inloopspreekuren waar je met digitale vragen terecht kunt. Om voor hulp in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. Deze kun je nalezen op www.bknw.nl/belastingspreekuren.