Dompel je onder in de ultieme wintersfeer bij Life & Garden

Partnerbijdrage
Joost van der Heijden en dochter Beau zijn helemaal in de kerstsfeer.
Joost van der Heijden en dochter Beau zijn helemaal in de kerstsfeer. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - De sfeer zit er weer goed in bij Life & Garden aan de Potjesdam. Kerstbomen, ballen, lichtjes en versieringen in alle kleuren en stijlen, maar vooral heel veel accessoires om in de ultieme ‘wintersfeer’ te komen. 

Je kijkt je ogen uit in de winkel, en komt helemaal in de stemming. Dat begint al bij de entree waar de lichtjes je tegemoet twinkelen. Volgens eigenaar Joost van der Heijden van Life & Garden gaat de wintersfeer verder dan slechts de kerstdagen. “Het genieten begint al eind oktober, als de dagen korter zijn en het buiten kouder wordt. Wat is er dan lekkerder dan met het gezin genieten van de warmte van de haard, of knus onder een kleedje op de bank? De eettafel wordt feestelijk gedekt voor een maaltijd met vrienden en aan de keukentafel is het gezellig rond borreltijd. Joost showt trots zijn ‘kerstshow’, die een groot deel van de winkel bestrijkt. 

Maar de routing begint bij binnenkomst waar we eerst een grote collectie bloembollen in allerlei soorten verkopen, dit is ook de tijd dat de bollen de grond in mogen. Daarna kom je langs de kerstbomen die in alle soorten en maten zijn te vinden. Op de doe-het-zelf afdeling kransen, mossen en steekgroen om zelf kerststukken te maken. Winterbloeiende planten en heesters zijn er ook volop. “Zeker in deze tijd vraagt de tuin om groenblijvers en winterharde beplanting, zodat je het hele jaar door kan genieten van de tuin. We helpen u graag bij de samenstelling van de beplanting. Een tip is om ook de tuin te voorzien van verlichting, dan wordt de tuin in de donkere dagen een verlengstuk van uw woonkamer. Tegenwoordig is er veel te koop op het gebied van sfeervolle energiezuinige tuinverlichting.” 

Vogelhuisjes en bijvoer is er in alle soorten en maten, maar ook aan de egeltjes wordt gedacht met leuke egelhuisjes. “Wat bladeren laten liggen in een hoek van uw tuin wordt ook zeer gewaardeerd door de egels hoor!”

Life & Garden is deze periode ook zondags geopend en dan is er een grote kerstbomenverkoop. Ze zijn weer prachtig en minder duur dan voorgaande jaren! Voor u is er uiteraard weer warme chocomel en krentenbrood, dit jaar voor het eerst geserveerd door dochter Beau (11). Die heeft er vreselijk veel zin in.” Met dochter Evy van 16 achter de kassa is het echte family affair. 

Tuincentrum Life & Garden, Potjesdam 1, Zuid-Scharwoude, tel. 0226-314572.