Marcel Kokkelkoren van Slagerij Jilles Kramer 30 jaar slager in Langedijk

Partnerbijdrage
Marcel weet hoe er met het bijltje gehakt moet worden.
Marcel weet hoe er met het bijltje gehakt moet worden. (Foto: Richard Rood)

BROEK OP LANGEDIJK - Marcel Kokkelkoren begon 30 jaar terug bij slager Piet Appelman in winkelcentrum Broekerveiling. In de slagerij kwamen klanten voor slavinkjes, karbonades, riblappen en rollades. En er werd altijd contant afgerekend met guldens, kwartjes en rijksdaalders. 

Marcels opa was paardenslager, net buiten het centrum van Schagen. Zijn vader nam de slagerij over en zo raakte Marcel zelf ook in de slagerij aan het werk. Later ging hij in Heerhugowaard aan de slag, bij slager Jack de Ruijter. Daar kon hij een paar dagen werken in de week en zocht nog voor twee dagen een baan erbij. Het verhaal gaat dat slager Appelman bovenaan in het telefoonboek stond. Piet Appelman kon wel hulp gebruiken en daar was het begin van nog een hele lange tijd werken in de slagerij in het winkelcentrum Broekerveiling.

Na Appelman nam Rob Hoogendijk de slagerij over. En ook Marja werkte toen al bij Rob in de slagerij. In 2004 namen Jilles en Martine Kramer de slagerij over, eerst nog in combinatie met de winkel in Heemskerk. Met de jaren groeide de slagerij, stapte men af van het Keurslager-lidmaatschap, het assortiment werd mooier en het team groter. Inmiddels worden veel maaltijden en belegde broodjes verkocht, BBQ-partijen en buffetten. En gelukkig nog veel klanten die de riblappen nog kunnen waarderen om heerlijke stoofpotjes te maken. Het vakmanschap van de slager wordt nog altijd enorm gewaardeerd. Marcels dochter Sem zet de slagersfamilie voort, zij werkt ook alweer een tijdje bij Jilles Kramer.

Jilles is maar wát gelukkig met Marcel in de slagerij. Want hij zorgt altijd voor een goed gevulde koelcel en houdt de toonbank netjes. Hij weet hoe er met het bijltje gehakt moet worden en is altijd vriendelijk voor de klanten en collega’s. Vrijdag 10 en zaterdag 11 november viert de slagerij met haar klanten dat Marcel 30 jaar in Winkelcentrum Broekerveiling werkt. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd, bij besteding vanaf 30 euro krijgt de klant een grillworst cadeau, iedere 30e klant krijgt een cadeautje en er is een superaanbieding voor 30 euro. Als laatste is er nog een ouderwetse slagzinactie: ‘Marcel is slager in Langedijk al 30 jaar…’ Maak deze zin op originele wijze af en lever hem in bij de slagerij. Marcel en zijn vriendin Erna kiezen vervolgens de winnaar.