Tafeltennisvereniging DOV organiseert op zondag 22 mei een Talentdag. Jongens en meisjes tussen de 8 en 15 jaar zijn van harte welkom.
Tafeltennisvereniging DOV organiseert op zondag 22 mei een Talentdag. Jongens en meisjes tussen de 8 en 15 jaar zijn van harte welkom. (Foto: AG Heeremans Photography)

DOV scout jeugd met aanleg voor tafeltennis tijdens eerste Talentdag

Sport

HEERHUGOWAARD – Tafeltennisvereniging Door Oefening Vaardig (DOV) uit Heerhugowaard organiseert zondag 22 mei, voor de eerste keer in haar 53-jarig bestaan, een Talentdag. Jongens en meisjes tussen de acht en vijftien jaar zijn die dag van harte welkom om hun skills te laten zien.

“De meeste kinderen hebben ooit weleens ergens tafeltennis gespeeld”, zegt Sjoerd Groustra, al achttien actief als tafeltennisser en bestuurslid Jeugdzaken bij DOV. “Ze kennen de sport dus al, wat de drempel om hier binnen te stappen wellicht verlaagt.” De Heerhugowaardse club is een van de grootste tafeltennisverenigingen van Noord-Holland, en succesvol bovendien. “Onze vereniging heeft in het verleden veel talentvolle tafeltennissers gekend en ook op dit moment hebben we binnen onze club, met een kleine 130 leden, veel talent rondlopen. Ons eerste seniorenteam speelt al jaren op landelijk niveau en door het recente kampioenschap van het tweede team promoveren ook zij naar een landelijke divisie.”

Scouting

Tijdens de Talentdag kunnen belangstellenden, als ze dat willen, ook gescout worden via het DOV-talentenprogramma. “De talentvolle spelers bieden we gratis deelname aan in ons talentprogramma (gratis lidmaatschap voor maximaal 1 jaar en begeleiding/training). Sowieso mag iedere nieuwkomer 3x gratis mee trainen alvorens tot lid worden te besluiten. Je hoeft alleen maar je sporttenue en sportschoenen mee te nemen, batjes zijn te leen of te koop via de vereniging.” 

Tijdens de Talentdag worden de sporters begeleid door Tim Gras, huidige eredivisiespeler , en Jean Paul Montanus, tweevoudig Europees kampioen en paralympier. Beide zijn begonnen bij de DOV jeugd en spelen op het hoogste niveau.

Valide én mindervalide

DOV en de talentdag is voor alle jeugd, dus valide en ook minder valide jeugd. Jean-Paul is het bewijs dat je ook met een beperking het ver kan schoppen. Nederland loopt voorop met talenten in paratafeltennis en Jean-Paul behoort tot de top van de wereld.


In het begin trainen kinderen wekelijks en als het tafeltennis eenmaal in de vingers zit volgen er ook wedstrijden.- (Foto: AG Heeremans Photography)

Fraai complex

Tafeltennisvereniging DOV heeft een fraai complex aan het Helena Nordheimland 5, naast Sporthal Zuid. Toeschouwers kunnen, onder het genot van een hapje en drankje, vanuit de ruime kantine de wedstrijden volgen. “Vooral ouders en andere familieleden vinden het leuk om naar de verrichtingen van hun kinderen te kijken. Voor onze vereniging is de sfeer belangrijk. In het begin trainen de kinderen wekelijks en als het tafeltennis eenmaal in de vingers zit volgen er ook wedstrijden. Op dit moment hebben we vijf jeugdteams met achttien leden en daarnaast nog een groep kinderen die alleen aan het trainen zijn.’’

Grote opkomst

De organisatie van de Talentdag hoopt op een grote opkomst. “We hebben al aanmeldingen binnengekregen. We hebben veel reclame gemaakt via de scholen in Heerhugowaard. Alle kinderen die zich hebben ingeschreven ontvangen een gratis lunchpakketje, beschikbaar gesteld door Albert Heijn A.C. Op ‘t Landtplantsoen. Inschrijven kan via talentdag@ttvdov.nl. De Talentdag start om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. Het programma bestaat uit clinics van Tim en Jean-Paul en een toernooitje met leuke prijzen. Meedoen is gratis en de talentdag wordt mogelijk gemaakt door Stichting Nut, Heerhugowaard Sport, NTTB, Albert Heijn en TTV DOV.

Komend weekend is er toptafeltennis bij DOV

Toptafeltennis

Zaterdag 14 mei is er een mogelijkheid om vanaf 15.00 uur toptafeltennis te zien bij DOV. Sjoerd: “Onze vereniging is door de tafeltennisbond aangewezen om promotiewedstrijden naar de eredivisie te organiseren. Dit zijn teams die volgend jaar op het hoogste niveau van Nederland gaan spelen. 

Damesteams Disnierats (Hoorn) en TempoTeam (Amsterdam) spelen tegen elkaar en bij de heren komen teams PingPong Alkmaar en TempoTeam tegenover elkaar te staan. De wedstrijden kunnen vanuit de kantine bekeken worden en de entree is gratis.”

Meer weten over DOV? Kijk op www.ttvdov.nl of volg de vereniging op social media.

In het begin trainen kinderen wekelijks en als het tafeltennis eenmaal in de vingers zit volgen er ook wedstrijden.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nachtvlinders kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht Algemeen 25 jun, 08:48
Afbeelding
Droom mee met Jozef en zijn tover-dromenjas in Theater de Binding Uit 24 jun, 16:45
Afbeelding
Doet en Ontmoet in Veldzorg weer begonnen Algemeen 24 jun, 14:52
Afbeelding
Burgemeester Rehwinkel bezoekt Stichting Miss IQ Algemeen 24 jun, 14:10
Afbeelding
Tien vragen aan... Sreta Schrieken Algemeen 24 jun, 11:04
Afbeelding
Wat is er de komende week te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 24 jun, 09:45
Afbeelding
Heerhugowaardse kunstenaars exposeren tijdens Kunstparade in Heiloo Algemeen 24 jun, 08:04
Afbeelding
Twee ongelukken op N242 112-nieuws 23 jun, 19:19
Afbeelding
Viviane wil met haar stichting huidkanker zoveel mogelijk de wereld uithelpen Algemeen 23 jun, 14:29
Afbeelding
Koninklijk Erepenning voor jarig DTS Algemeen 23 jun, 14:13
Afbeelding
Raadsleden Dijk en Waard brengen werkbezoek aan fuserende bibliotheken Algemeen 23 jun, 14:10
Afbeelding
Foto expositie Allemanskerk ingeluid door Gerard Zeeman Algemeen 23 jun, 14:08
Afbeelding
Maarten Beneker clubman pur sang van zowel DTS als LSVV Algemeen 23 jun, 14:06
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief