Hennepkwekerij ontdekt in Volendam: ruim 120 planten vernietigd

112-nieuws
Foto van een hennepplant ter illustratie.
Foto van een hennepplant ter illustratie. (Foto: Pixabay)

VOLENDAM - De politie heeft woensdag 21 februari twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld in Heerhugowaard en Volendam. In totaal werden 420 planten in beslag genomen. De politie is de hennepkwekerijen op het spoor gekomen na anonieme tips.

Bericht van Politie.nl

Woensdagochtend rond 09.15 uur betrad de politie een woning aan de J. van de Veldelaan in Heerhugowaard. In de woning troffen zij twee kweekruimtes aan waarbij ruim 300 planten werden aangetroffen. Tijdens het binnentreden van de woning waren twee personen aanwezig. Het gaat hier om een 61-jarige man en een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn aangehouden en inmiddels heengezonden. Hun rol bij de aangetroffen hennepkwekerij maakt verder onderdeel uit van het onderzoek.

Hennepkwekerij Volendam

In de avond rond 22.00 uur werd nog een hennepkwekerij aangetroffen, dit keer aan De Hors in Volendam. In een woning werden hier ruim 120 planten aangetroffen. De eigenaar van de woning is bij de politie bekend en er zal op een later moment een gesprek plaatsvinden.

In de woningen vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur om de planten mee te kweken. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Risico’s

In de woningen werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meters verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet. Illegaal stroom aftappen komt vaak voor bij hennepkwekerijen en vergroot kans op brand door kortsluiting of oververhitting. Het is dus belangrijk dat je vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruik je een sterke hennepgeur bij jou in de buurt? Ervaar je een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kun je best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Denk je dat er een hennepkwekerij in jouw buurt zit? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om bij je gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda