Koningsdag Edam 2024: dit is er te doen!

Uitgaan
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in Edam.
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in Edam. (Foto: Adobe Stock)

EDAM - Het is al bijna zover: Koningsdag Edam 2024 komt er weer aan! Maar wat is er in Edam allemaal te doen tijdens Koningsdag? We vertellen het je in dit artikel!

Koningsdag Edam 2024

Edam maakt zich op voor een spetterende Koningsdag 2024! Op 27 april transformeert de hele stad tot een bruisende gezellige plaats. Dit jaar belooft het weer een onvergetelijke dag te worden, met een mix van de vrijmarkt, activiteiten, en een gezellige sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld oud Hollandse spelletjes spelen en zijn er live optredens. In het centrum van Edam kun je Koningsdag vieren van 0

Oud Hollandse kinderspelletjes

Blik gooien, zaklopen, de eierrace: tijdens Koningsdag Edam 2024 kun je klassieke oud Hollandse spelletjes spelen! Vanaf 10.00 staan op de Bierkade in Edam allerlei kinderspelletjes klaar. Het hele gezin kan meedoen! Voor de kinderen is er zoals ieder jaar weer een leuk prijsje. De peuters (vanaf 1 jaar) kunnen terecht in de peuterhoek, waar ze eendjes kunnen vangen en kunnen krijten. En wie weet vinden ze wel een echte schatkist in de grote zandbak!

Muziek op de Kaasmarkt

Je kunt tijdens Koningsdag Edam 2024 de hele dag genieten van muziek, optredens en een lekker drankje op de Kaasmarkt. Het terras van de Prinsenbar is de hele dag geopend. Het open podium is van 12.00 tot 14.00 uur. Vanaf 16.00 uur kun je genieten van live optredens op de Kaasmarkt.

Overige activiteiten

Er zijn nog veel meer activiteiten en evenementen tijdens Koningsdag Edam 2024! Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleurwedstrijd? Hier zijn toffe prijzen te winnen, zoals kaarten voor het Rapunzel kindertheater, NEMO of Fort Edam! Daarnaast zijn er de volgende activiteiten tijdens Koningsdag Edam 2024:

  • Koningslied en -dans
  • Lawaaimars
  • Speurtocht
  • Peuterspelletjes
  • Springkussenparadijs
  • Schminken
  • Mozaïeken
  • Pizza maken
  • Stoelendans
  • … en nog veel meer!

Bekijk het volledige programma van Koningsdag Edam 2024 via deze link en check daar ook gelijk de tijden waarop welke activiteit plaats vindt. Heel veel plezier!

Inschrijven

Er zijn tijdens Koningsdag Edam 2024 weer een aantal activiteiten waar je je voor dient in te schrijven. Je kunt je inschrijven voor de brandweerspelen (groep 6, 7 en 8), het open podium op de Kaasmarkt, levend tafelvoetbal en de rijwielpuzzeltocht. Doe dit zo snel mogelijk, want voordat je het weet zit jouw favoriete activiteit vol! Meer informatie vind je hier.

Vrijwilliger worden?

Wil jij graag meehelpen met de voorbereidingen voor de Koningsdag in Edam? of wil je helpen op 27 april? Stuur dan een berichtje naar Oranjefeesten Edam. Alle hulp is welkom! Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het schminken, het geluid, spelletjes, sponsorwerving, ballonnen uitdelen, etc. meer informatie vind je hier.

Winacties

Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de leukste Koningsdag winacties in Edam:

Meer informatie vind je hier!