Ideeën opdoen in privé tuinen

Algemeen
De tuin van de familie Neefjes in Wervershoof.
De tuin van de familie Neefjes in Wervershoof. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met de mooiste tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens vijf gezamenlijke open weekends, worden de mooiste privétuinen, beeldentuinen, ateliers, een rosarium en natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek.

Geniet van de sfeervolle tuinen, de vele kleurige borders, de verrassend mooie kunstwerken en de gastvrijheid van de tuineigenaren. De volgende tuinen staan 25 en 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur open voor belangstellenden: Rietje Beuken, Haverkamp 15 in Ursem en familie Meeuwes, Zuiderweg 6 in Opperdoes.

Voor meer informatie over de tuinen en de entree kijk op www.topindekop.nl.

Groene Route

De Groene Route bestaat inmiddels vijf jaar en wordt gevormd door een groeiende groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekers in Noord-Holland noord. Zij willen anderen graag laten genieten van hun prachtige privétuinen, groene ontwerpen en planten van bijzondere kwekerijen. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. Zaterdag en zondag 25 en 26 mei vindt een open weekend plaats. De tuinen staan volop vaste planten en late bollen te pronken. De kwekerijen bieden ook voorjaarsbloeiers aan. Wandel langs vijvers en borders vol Alliums, geniet van Geranium, Akelei en vele andere stralende voorjaarsdiva´s. Deelnemers zijn onder meer Kwekerij De Bolderik, aan de Reigerweg in Abbekerk, de Familie Neefjes, Vok Koomenweg 5 in Wervershoof en Atie en Cees Jonker, Westerstraat 74 in Sijbekarspel. Ook van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer inlichtingen, zie www.degroeneroute.nl.

Diverse tuinen staan 25 en 26 mei open voor publiek.