Inventaris Restaurant Markerwaard in online veiling

Algemeen
Sluiting restaurant Markerwaard is definitief: online veilig is gestart.
Sluiting restaurant Markerwaard is definitief: online veilig is gestart. Foto: aangeleverd

Na 49 jaar is het familiebedrijf restaurant Markerwaard aan de Dijk in Enkhuizen gestopt. De horeca inventaris en een enorme collectie van handgemaakte scheepsmodellen worden geveild via het online platform van BVA Auctions. De veiling is open voor biedingen. Op donderdag 11 november 2021 sluit de veiling om 18:00 uur.

Al 23 jaar runnen Leo en Desiree Klaassen restaurant Markerwaard. In Enkhuizen en de wijde omtrek staat het restaurant bekend om het unieke interieur en de gigantische verzameling houten scheepsmodellen. Dit interieur, inclusief de scheepsmodellen, wordt nu online geveild bij BVA Auctions.

Met goed gevoel neemt echtpaar Klaassen afscheid

Het echtpaar Klaassen neemt met goed gevoel afscheid van hun restaurant, hoewel ze er veel geschiedenis hebben liggen. Desiree Klaassen is namelijk opgegroeid in het restaurant, vertelt ze aan Enkhuizer krant Rodi. “Mijn ouders hadden het restaurant. Op mijn twaalfde ruimde ik al tafels af en op m’n veertiende stond ik achter de bar Irish koffie te maken.” Leo Klaassen is het creatieve brein achter de inrichting: “Ik kom uit de standbouw en heb oog voor presentatie. Ik heb de tafels zelf gemaakt.”

Scheepsmodellen, een Harley Davidson en horeca inventaris

Alle horeca-apparatuur en inventaris van restaurant Markerwaard wordt geveild bij BVA Auctions. Van chafing dishes, wijnkoelers en servies, tot mosselpannen en terrastafels gaan onder de digitale hamer. Wat deze veiling echt bijzonder maakt, is de grote verzameling handgemaakte scheepsmodellen die ook wordt geveild. Van grote modellen van anderhalve meter, tot kleinere schepen in vitrines. Ook scheepslantaarns, koperen hanglampen, scheepsbellen, antieke katrollen en zelfs een oude scheepstelegraaf en een Harley Davidson staan in de veiling.

Online veiling inventaris de restaurant Markerwaard Enkhuizen

De online veiling van de horeca inventaris en het unieke interieur van restaurant Markerwaard sluit op donderdag 11 november 2021 om 18:00 uur.  

Wil je de kavels eerst zien voor je gaat bieden? Op woensdag 10 november 2021 is er van 09:00 uur tot 12:00 uur de mogelijkheid om de kavels te bekijken. Adres: Dijk 62, 1601 GK in Enkhuizen.

Meer informatie veiling inventaris Markerwaard Enkhuizen

Klik hier voor meer informatie over deze veiling.

Over BVA Auctions

BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt in opdracht van derden slapende voorraad, overstock, tweedekans producten zoals retouren en bedrijfsbeëindigingen. Maar ook vintage, kunst, antiek, occasions, onroerend goed én boten. De website heeft maandelijks ruim 6 miljoen bezoekers en meer dan 2,4 miljoen geregistreerde klanten. Maandelijks worden ruim 901.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 121 landen. Dankzij het ruime en voortdurend wisselend aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.