Eerste padelbanen Enkhuizen

Algemeen
De padelbanen zijn in de bouw.
De padelbanen zijn in de bouw. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Enkhuizer Tennis Club (ETC) is gestart met het aanleggen van de eerste twee padelbanen in Enkhuizen. Padel, de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland, kan vanaf juli 2022 worden gespeeld bij de Enkhuizer Tennis Club.

Padel is een mooie aanvulling op de tennissport. Harry de Wit, voorzitter van de tennisvereniging: “De laatste jaren maakt padel een stormachtige opmars in Nederland en deze sport sluit goed aan bij het tennis. Ook onze vereniging kiest er voor om padelbanen aan te laten leggen, zodat we deze sport naast tennis kunnen aanbieden. Op deze manier bieden we extra mogelijkheden aan onze eigen leden, en daarnaast hopen we ook nieuwe leden aan te trekken.”

Enthousiasme

In het voorjaar van 2021 is binnen de tennisvereniging een padel commissie opgericht om te kijken naar de mogelijkheden en het draagvlak binnen de vereniging. Uit de enquête, die afgenomen werd onder de leden, bleek dat dit enthousiasme al groot was en tijdens de algemene ledenvergadering van juli vorig jaar werd er unaniem gestemd voor de aanleg van twee padelbanen. De aanleg van de padel banen wordt gerealiseerd door Wijnbergen en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Enkhuizen, het Ondernemersfonds Enkhuizen, het Wagtendonk fonds, Rabobank en de BOSA subsidie.

Het spel

Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het speelveld is ongeveer de helft van een normaal tennisveld en de achterzijde van het speelveld en een klein deel van de zijkant is van glas. Rondom de rest van het veld is een metalen kooi. Zowel de kooi als het glas mogen, nadat de bal de grond geraakt heeft gebruikt worden in het spel. Je speelt het spel met twee tegen twee. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

Feestelijke opening

Op zaterdag 9 juli worden de padelbanen officieel geopend en in gebruik genomen. Van 10:00 - 15:00 uur worden er workshops gegeven door ervaren padel trainers. Deze duren een half uur en worden kosteloos aangeboden. Mensen die nog niet bekend zijn met padel en het leuk vinden om met de sport kennis te maken, kunnen zich hiervoor inschrijven. De officiële opening van de padel banen vindt plaats om 15:15 uur. Meteen na deze opening wordt een spectaculaire demonstratiewedstrijd verzorgd door een aantal topspelers. Ga voor meer informatie naar de website: www.enkhuizertc.nl.