Gemeentesecretaris Nanda Hellingman verlaat Enkhuizen

Gemeentenieuws
Gemeentesecretaris Nanda Hellingman verlaat Enkhuizen per 1 januari 2024.
Gemeentesecretaris Nanda Hellingman verlaat Enkhuizen per 1 januari 2024. (Foto: 'Foto van Dana')

ENKHUIZEN - De gemeentesecretaris van gemeente Enkhuizen, Nanda Hellingman, heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten dat zij de gemeente per 1 januari 2024 verlaat. Nanda Hellingman is ook één van de directieleden van de SED organisatie, de ambtelijke organisatie voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Deze rol legt zij ook per 1 januari 2024 neer.

“De afgelopen twee jaar heb ik mij ondergedompeld in het prachtige Enkhuizen en werkelijk genoten van alles wat bij mijn functie als gemeentesecretaris hoort. Ik heb mij vanaf het allereerste moment zo welkom gevoeld in deze historische stad, en gevoeld dat het klopt. Het klopte om aan Enkhuizen verbonden te zijn. Ik heb het als een voorrecht beschouwd dat ik deze rol heb mogen vervullen en ben dankbaar voor alles wat ik heb geleerd van collega’s, de raad en het college. Ik heb Enkhuizen in mijn hart gesloten”, aldus Nanda Hellingman.

Betreurt begripvol

Burgemeester Eduard van Zuijlen betreurt het vertrek van de gemeentesecretaris: “Het college van burgemeester en wethouders vindt het verschrikkelijk dat Nanda gaat, want haar aansluiting bij de cultuur, ons college en Enkhuizen is geweldig. We hebben begrip voor haar besluit, maar betreuren het dat het zover gekomen is. Het college zal met spoed op zoek gaan naar een geschikte opvolger.”

Waardering

Voorzitter Ronald Wortelboer zegt namens het Dagelijks Bestuur van de SED organisatie: “Ik kijk terug op een mooie samenwerking en wil mijn dank en waardering uitspreken voor de bijdrage die Nanda heeft geleverd aan onze SED organisatie.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant