Avondwandeling door Stede Broec

Nieuws

STEDE BROEC - Stede Broec viert 650 jaar stadsrechten en pakt uit met activiteiten. Voor 29 augustus staat er een avondwandeling op het programma. De opzet van de wandeling is zo dat iedereen mee kan wandelen. Vanzelfsprekend is rollen gelijk aan wandelen.
Er zijn drie startplaatsen (vanuit elke dorpskern één) en alle wandelingen komen samen op het plein De Middend, dat voor deze avond wordt omgedoopt tot het ‘plein van de verbinding’. Onderweg en op het plein wordt muziek verzorgd door muziek- en fanfare-verenigingen uit Stede Broec. Op het plein is er een pauze en een drankje. Hierna gaat de wandeling terug naar het startpunt. De wandelingen zijn allemaal twee keer 45 minuten. De wandelingen voeren voor het grootste gedeelte over de historisch verbindingsweg tussen Hoorn en Enkhuizen, de Hoofdstraat, de Zesstedenweg en de P.J.Jongstraat. Het zou de wandeling een extra feestelijk tintje geven als bewoners van deze weg willen vlaggen op deze avond.
Om parkeerproblemen te voorkomen vraagt de organisatie om lopend of fietsend naar het startpunt te komen en het vervoersmiddel op een parkeerplaats te parkeren. Startplaatsen: Rigtershof in Grootebroek om 18.45 uur, St Nicolaas in Lutjebroek om 18.45 uur en het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel om 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: anita-61@live.nl of 0228-515965.