Help Daan aan een goede start bij KNRM Enkhuizen

Nieuws
Help jij aankomende opstapper Daan aan een goede start bij KNRM Enkhuizen?
Help jij aankomende opstapper Daan aan een goede start bij KNRM Enkhuizen? (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - KNRM Enkhuizen wordt jaarlijks gemiddeld honderd keer ingezet om mens en dier te redden op het IJsselmeer en Markermeer. Afgelopen woensdag was er tijdens de wekelijkse oefenavond taart ter gelegenheid van de honderdste actie van 2023. De professioneel opgeleide vrijwilligers van KNRM Enkhuizen zijn dag en nacht beschikbaar. 

Weer of geen weer: deze helden komen direct in actie als er op het water iemand in nood is. Zij houden van het water, maar weten ook hoe onvoorspelbaar het IJsselmeer en Markermeer kunnen zijn. De KNRM heeft haar vrijwilligers hoog in het vaandel staan. Hun veiligheid staat altijd voorop. Dat betekent ook dat de redders optimaal voorbereid op pad moeten kunnen. Een goede start en uitrusting is - letterlijk - van levensbelang. 

Aankomende opstapper

Daan, 28 jaar, zit sinds juni 2023 bij KNRM Enkhuizen als aankomend opstapper. In het dagelijks leven is hij werkzaam als cliëntbegeleider in de nautische dienstverlening en in zijn vrije tijd speelt hij gitaar in een band. De maatschappelijke betrokkenheid en het helpen van mensen in nood waren zijn belangrijkste redenen om zich aan te melden bij KNRM Enkhuizen. 

Opleiding

Na zijn ‘proeftijd’ is Daan begonnen aan de opleiding tot volwaardig opstapper. Dit traject duurt gemiddeld drie jaar. In deze periode wordt hij volledig klaargestoomd voor zijn belangrijke taak. Als Daan de basisopleiding heeft afgerond, blijft hij de nodige bijscholing en opfriscursussen volgen. 

Materiaal nodig

Op dit moment heeft KNRM Enkhuizen te maken met opstappers die stoppen of verminderd beschikbaar zijn. Dat betekent dat er voor het einde van het jaar begonnen moet worden met het opleiden van nieuwe vrijwilligers zoals Daan. Hiernaast zijn de huidige vrijwilligers tegenwoordig minder uren per week beschikbaar en dat betekent dat er per reddingstation meer vrijwillige redders nodig zijn. Er is dus ook meer materieel nodig, zoals meer kluisjes en meer pakkendrogers. Met jouw steun kan KNRM Enkhuizen de huidige capaciteit uitbreiden en de nieuwe generatie opstappers een degelijke basis bieden. Om dit te realiseren opent KNRM Enkhuizen de crowdfundingsactie ‘Help Daan aan een goede start.’

Doneren

Met de actie hoopt het KNRM twee wensen te kunnen realiseren: voor iedere opstapper een eigen kluisje. Kosten uitbreiding huidige capaciteit 3600,- euro. Ieder overlevingspak een aansluiting op het luchtcirculatiesysteem, zodat na iedere actie de pakken drogen en in goede conditie blijven. Kosten uitbreiding huidige capaciteit 1400,- euro. Help jij Daan en de andere nieuwe opstappers van KNRM Enkhuizen aan een goede start? Doneren kan via de QR-code of kijk op de website en sociale media van KNRM Enkhuizen.

Doneren kan via de QR-code.