Lancering Levenscafé Enkhuizen

Nieuws
Het Levenscafé in Enkhuizen gaat woensdag 10 januari van start.
Het Levenscafé in Enkhuizen gaat woensdag 10 januari van start. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De wereld lijkt op drift en veel mensen zoeken op hun eigen manier houvast. Het Levenscafé Enkhuizen wil voor mensen een veilige plek bieden om onbevangen met elkaar in gesprek te gaan over levensvragen. De eerste avond vindt plaats op woensdag 10 januari in De Drombar in Enkhuizen. Thema van de avond is ‘Alle mensen deugen?’ met fotograaf Ruben Timman van Museum of Humanity. 

Geloof, zingeving, levensvragen… Bijna denk je dat dit passé is in deze tijd, zeker als je ziet hoeveel kerken leeglopen. Of bedriegt de schijn ons? Want hoeveel mensen zeggen niet dat ze in ‘iets’ geloven? Ook hopen velen dat ze hun geliefden na de dood weer zien of vragen mensen zich af waarom we überhaupt op aarde zijn. Of wat denk je van alle onrust in de wereld? Wat zegt dit over de mensheid? 

Zoektocht 

Levensvragen. Precies die staan centraal in het kersverse Levenscafé Enkhuizen. “Elke tweede woensdagavond van de maand staat een nieuw thema op de agenda in het sfeervolle Drombar. Een inspirerende spreker, zanger of kunstenaar prikkelt de bezoekers wat zal aanzeKen tot een open en onbevangen gesprek – mét een lekker drankje in de hand,” licht Allert Aalders toe, een van de initiatiefnemers. “We organiseren het Levenscafé om met mensen mee te wandelen in hun zoektocht naar verdieping in hun leven.” 

Ruben Timman 

Fotograaf Ruben Timman komt woensdag 10 januari om 19.30 uur naar het eerste Levenscafé. Hij reist al twintig jaar de wereld over om mensen op hun mooist te portretteren voor zijn Museum of Humanity, een uniek museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Hij vindt de mensheid prachtig, maar worstelt ook met de vraag of de meeste mensen écht wel deugen, zeker in het licht van de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten of Oekraïne. Ook laat hij zijn mooiste portretten zien en deelt hij iets over een bijzondere droom. De toegang is gratis, net als de koffie en thee. Andere drankjes zijn voor eigen rekening. 

Ga voor meer informatie naar de website: www.levenscafe.nl.