Parkeren tijdens de Dutch Grand Prix 2023 in Zandvoort: kom niet met de auto!

Algemeen
Kom niet met de auto naar Zandvoort tijden de Dutch GP 2023.
Kom niet met de auto naar Zandvoort tijden de Dutch GP 2023. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

HAARLEM - De Formule 1 is 25, 26 en 27 augustus 2023 in Zandvoort. Als je denkt met de auto te kunnen komen naar Zandvoort tijdens de Formule 1  dan heb je het mis. De gemeente Zandvoort is alleen met de auto toegankelijk voor inwoners of ondernemers. Dus, heb je tickets? Kom niet met de auto!

Regulier vervoer met de auto naar Zandvoort is niet mogelijk. De vorige editie komen er 110.000 bezoekers per dag, in totaal dus 330.000. Dit in tegenstelling tot 2021 toen door corona maatregelen een maximum aantal van 70.000 mensen per dag de races kon volgen. Ook met die fors grotere bezoekersaantallen worden geen vervoersproblemen verwacht.

Parkeren F1 Zandvoort

Dit is wat de gemeente Zandvoort zegt over de bereikbaarheid van Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix van 2023:

  • Zandvoort blijft altijd bereikbaar als inwoner of ondernemer, ook met de auto.
  • Bezoekers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar Zandvoort te komen.
  • De grote parkeergarages en parkeerterreinen zijn vlak voor en tijdens de racedagen niet of zeer beperkt beschikbaar.
  • Verblijf je als bezoeker in deze periode in een hotel, huisje of camping in Zandvoort, dan krijg je via het logiesadres meer informatie over parkeermogelijkheden en een doorlaatbewijs. 

Parkeren Haarlem F1

Bezoekers worden ook in 2023 weer aangeraden om vooral met de trein, fiets of ander openbaar vervoer naar Zandvoort te komen. Duurzame vervoersopties zoals de trein, de bus, het deelvervoer of de fiets zijn vaak de snelste en meest comfortabele manieren om naar Zandvoort af te reizen. Vanuit Haarlem en Amsterdam rijden er extra treinen naar Zandvoort. Parkeren in Haarlem is wel mogelijk tijden de Grand Prix F1 in Zandvoort. Bekijk het artikel hieronder om te zien waar je kunt parkeren in Haarlem.

Geen betaald parkeren voor inwoners en ondernemers in Zandvoort

Betaald parkeren wordt ook tijdelijk uitgezet. Hiermee zal als inwoner of ondernemer de vergunning door heel Zandvoort geldig zijn voor straatparkeren. De bezoekersregeling zal niet gebruikt kunnen worden.

Geen straatparkeren voor bezoekers tijdens de Dutch GP

Ook worden de parkeerautomaten en parkeren via de mobiele apps afgesloten zodat bezoekers geen gebruik maken van straatparkeren. De grotere parkeerplaatsen, waaronder P de Zuid, Boulevard Barnaart en de LDC garage, worden afgesloten en ter beschikking gesteld aan de organisatie. Ook is er een mogelijkheid om op te stappen in de buurt op een touringcar en met een gegarandeerde zitplek af te reizen naar het circuit. 

De parkeerbesluiten waar deze maatregelen in opgenomen zijn, zijn ook bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl.

Fiets parkeren F1 Zandvoort

Voor fietsers, brommers en scooters zijn meerdere (brom)fietsenstallingen ingericht. Alle fietsenstallingen zijn gratis en er is de gehele dag toezicht. Vanaf deze stallingen is het maximaal nog 15 minuten wandelen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Om gebruik te maken van deze (brom)fietsenstallingen vragen we je om jouw plek vooraf te reserveren. Dat kan hier. De reservering is gratis en wordt alleen gebruikt ter controle bij de ingang en om beschikbaarheid te garanderen.

Parkeren F1 Beverwijk

Tijdens de Formule 1 Grand Prix Zandvoort kunnen de bezoekers hun auto zetten op de parkeerplaatsen bij de Bazaar. Vanaf daar staan er bussen klaar om de supporters te vervoeren.

Bussen op Station Haarlem.
Stationsplein, Gemeente Haarlem