Vraag naar huishoudapparaten in Nederland stijgt

Algemeen
De Nederlander ging massaal op zoek naar meer, nieuwere en allicht ook betere huishoudapparatuur.
De Nederlander ging massaal op zoek naar meer, nieuwere en allicht ook betere huishoudapparatuur. (Foto: aangeleverd)

De algemene vraag naar huishoudelijke apparaten door de Nederlandse consument blijft alsmaar stijgen. Het is een opvallende en misschien ietwat atypische trend die al enige tijd, zo’n paar jaar, valt op te merken in Nederland. Toch blijkt er een vrij logische verklaring achter deze consumententrend te schuilen.

Redenen voor toegenomen vraag

We kunnen uiteraard niet om het feit heen dat de recente corona pandemie ons allemaal in lockdown modus heeft gestoken. Een logisch gevolg van soms grote gezinnen die toen dag in dag uit thuis samen zaten, is het extra gebruik van dergelijke huishoudelijke apparaten. Denk maar aan een mixer om een cake te bakken of een nieuwe magnetron; het zijn allemaal toestellen die een veel frequenter gebruik kenden tijdens de aanslepende lockdowns van 2020 en zelfs 2021. Een frequenter gebruik van deze toestellen betekent ook al eens een sneller defect. 

Als gevolg daarvan ging de Nederlander dus massaal op zoek naar meer, nieuwere en allicht ook betere huishoudapparatuur. Misschien was u er wel een van. Velen zijn zelfs sites als promocodius.nl gaan gebruiken om geld te besparen. Hier vindt u de meeste recente en betrouwbare kortingscodes voor diverse aankopen van huishoudelijke toestellen. Het aanbod is werkelijk heel divers, dus de kans is enorm groot dat ook u hier uw ideale korting kunt pakken die perfect bij u past en bij uw noden aansluit.

Ook de kortingscode Vidaxl is een opgelegde kans om je financieel budget wat te sparen bij het aankopen van huishoudelijke toestellen. Wie slim winkelt en op zoek gaat naar de beste deals, weet dat de ene prijs de andere niet is, ook al gaat het om hetzelfde toestel tegen dezelfde voorwaarden.

Enorme stijging in online aankopen

Een andere invalshoek van waaruit we deze grote aankoop trend kunnen bekijken is simpelweg een enorme stijging in online aankopen door de gemiddelde Nederlander. Dit is een deel van de wereldwijde trend die zich voordeed tijdens de lockdowns, hoofdzakelijk aan het begin van en in het midden van 2020. Tijdens deze periodes, die we strikt hoofdzakelijk thuis doorbrachten, stegen online aankopen met wel meer dan 43%. Dat was tot voordien een werkelijk ongeziene stijging voor de algemene ecommerce en online winkel wereld.

Naast bovenstaande korting is er ook nog korting Nubuiten, waarmee u gegarandeerd de laagste prijzen te pakken hebt voor uw splinternieuwe huishoudelijke aankopen. Het aanbod van de kortingsbonnen is zodanig uitgebreid dat het zonder enige twijfel in de aanbieding heeft waar u naar op zoek bent. 

Indien u net zoals de gemiddelde Nederlandse consument wel op zoek bent naar een nieuwe staafmixer, een modernere droogzwierder of een beter koffiezetapparaat zijn er dus bovenstaande opties om de beste deal eruit te pikken. Deze stijgende trend in het aanschaffen van huishoudtoestellen wordt door consumenten experts verwacht zich nog even door te zetten, al zeker tot op het einde van 2022. Wat daarna gebeurt zal mede afhangen van de oorlogssituatie tussen Rusland en oekraïne, de aankomende recessie en ongetwijfeld ook de stijgende algemene levenskosten en de inflatie die daarmee gepaard gaat.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie