Wendy de Liefde brengt kerstboek uit na succesvolle debuutroman

Algemeen
Wendy De Liefde, auteur van Ho-ho-hopeloos verliefd.
Wendy De Liefde, auteur van Ho-ho-hopeloos verliefd. (Foto:aangeleverd)

REGIO - Nadat haar eerste boek, Een Streepje Tegen, een groot succes werd, kreeg journaliste Wendy de Liefde de smaak te pakken. De feelgoodauteur klom na haar debuut snel weer in de pen nadat nieuwe ideeën voor een tweede boek opborrelden. Op 28 november bracht De Liefde haar nieuwe werk uit, een kerstnovelle: Ho-ho-hopeloos verliefd.

Wat als je kerst háát vanuit je tenen? Wendy de Liefde (35) weet je in haar tweede boek helemaal mee te nemen in het verhaal van Kato, een jonge vrouw die vlak voor kerst gedumpt wordt door haar vriend Gideon, terwijl tegelijkertijd opa Coos – haar beste vriend – uit haar leven glipt. Kerstmis, de leukste tijd van het jaar wordt plots een nachtmerrie voor Kato. Daarom neemt ze een drastisch besluit, ze boekt een vlucht naar Curaçao. Maar wat haar daar allemaal te wachten staat...

Ontroerend boek

De Liefde brengt het kerstboek met trots uit. “Na mijn debuutroman kreeg ik zoveel positieve reacties en bleef ik in die vibe om meer te schrijven in dit genre. En al is dit vooral een lekker ‘feelgood’ verhaal over liefde, familie en vriendschappen, ik heb ook wel bewust geprobeerd er wat diepgang in te brengen. Een aantal lezers omschrijft het boek al als mooi en ontroerend. Een groot compliment!”

Inspirerende omgeving

Maar waarom Curaçao? Bij die vraag glimlacht De Liefde. “Ik was daar op vakantie en plots zag ik het verhaal van Kato zich hier helemaal afspelen. Want kerst op een tropisch eiland? Dat leek me een mooie uitdaging!’’

De Liefde boekte eerder succes met haar debuutroman Een Streepje Tegen. Het boek werd door de jury van The Indie Awards genomineerd voor de titel Beste Boek van 2021 en haalde zelfs de landelijke media.

Ho-ho-hopeloos verliefd wordt uitgegeven door Dutch Venture Publishing en is vanaf 28 november via de reguliere kanalen te verkrijgen.