VIDEO

SP Haarlem steunt volkspetitie: Nationaliseer onze energie’

Algemeen
De SP Haarlem in actie voor het nationaliseren van de energie.
De SP Haarlem in actie voor het nationaliseren van de energie. (Foto: SP)

HAARLEM - In het hele land gingen afgelopen zaterdag SP-ers de straat op voor de volkspetitie “Nationaliseer onze energie!” In Haarlem was de actie bij Schalkwijk Winkelcentrum en werd ook de Europawijk ingegaan om handtekeningen op te halen voor de volkspetitie. 

Bij de aftrap van de actie, sprak Renske Leijten de actievoerders en voorbijgangers toe. En Remine Alberts (lijsttrekker provinciale statenverkiezingen) nationaliseerde symbolisch een energiebedrijf. Ondanks het onstuimige weer werd de petitie massaal ondertekend en kijkt SP Haarlem terug op een geslaagde actiedag. Voor wie dit heeft gemist, maar wel wil tekenen, dit kan ook online: SP Volkspetitie (inmiddels al meer dan 100.000 x getekend). Tachtig procent van de Nederlanders is het eens met dit SP-alternatief. Uit de “Hoge Energierekening” SP-meldlijn (0800-0225005) blijkt dat veel mensen zich grote zorgen maken.

Bericht gaat verder onder de video


In 12 jaar tijd werden alle energiebedrijven geprivatiseerd met als doel zoveel mogelijk winst maken. De 3 grootste energiebedrijven maken samen 1 miljard euro netto winst per jaar.

Dit jaar geeft het kabinet Rutte, 23 tot 40 miljard van ons belastinggeld aan de energiebedrijven, zonder daar ook maar enige zeggenschap voor terug te vragen, tot genoegen van de aandeelhouders. De SP vindt dit onverstandig, dit kan en moet anders. Met toepassing van de prijzenwet, kan een maximum energieprijs worden opgelegd. Energievoorziening is een basisbehoefte die door de overheid georganiseerd dient te worden.

De volgende grote SP-actie over “onze energie” is zaterdag 11 februari. Dan is er een manifestatie op het Beursplein in Amsterdam. Iedereen is van harte welkom! Voor meer hierover zie: SP Volksprotest

Zaterdag 21 januari is er in Utrecht de volksbijeenkomst, om op te roepen om van onze pensioenen geen “casino-pensioenen” te maken. Voor meer hierover zie: www.sp.nl/pensioenverraad.

Renske Leijten sprak de actievoerders en voorbijgangers toe